reklama 11C

Furusiyya FEI Pohár národů putuje do Holandska

Kralující mistři světa z Normandie zvítězili i ve finále Furusiyya FEI Pohár národů v Real Club de Polo v Barceloně. Tým, jehož součástí je i mistr světa v jednotlivcích Jeroen Dubbeldam, znovu dokázal, že v současné chvíli jsou nedostižitelní!...
12.10.2014 08:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Holandský tým s vítěznou trofejí. Foto FEI/Dirk Caremans
 
První tři holandští jezdci dokončili bezchybně. Jako poslední startoval Gerco Schroder, kterýsoutěžil jen o podíl na bonusu € 200,000 pro jezdce, kteří absolvují první kola bezchybně, protože jeho kolegovétěžkou práci odvedli. Když Glock´s London udělal chybu na trojskoku, musel se smířit „pouze“ s podílem na vítězné týmové částce, která činila € 500,000. 
 
Finálový parkur byl opět veliký, jako největší test se ukázal trojskok (překážka číslo 8) a dvojskok oxer - kolmák (překážka 11). 
 
Německo na finále přijelo s týmem plným hvězd, ale jejich očekávání se nenaplnila. Nakonec skončili pátí z osmi zemí. Osm trestných bodů pro Christiana Ahlmanna a Codex One následovalo netypických 16 tr. b. pro Marcuse Ehninga. Jedinou dvojicí v německých barvách, která překonala kurz bezchybně, byl Daniel Deusser s Cornet D’Amour. Když Ludger Beerbaum shodil oxer na překážce číslo sedm, celkový výsledek pro Německo byl 12 tr. b. a tím se umístilo těsně před Velkou Británií, která měla také 12, ale pomalejší čas. Družstva Itálie a Brazíie skončila shodně se 13 tr. b. Nejblíže se vítězům přiblížilo družstvo Kanady, které dokončilo se 4 tr. b. 
 
Yann Candele a Showgirl chybovali jednou. Tiffany Foster s Tripple X, který získal zlato na olympijských hrách v Londýně 2012 v sedle s Benem Maherem, předvedli bezchybný výkon. Ben Asselin s Makavoy chybovali v trojskoku, ale když Eric Lamaze předvedl další bezchybný výkon, družstvo Kanady se mohlo radovat z výhry € 300,000. 
 
Švédsko se umístilo třetí před Belgií o pouhý jeden trestný bod. Po osmi trestných bodech pro Peder Fredricsona (H&M Simon), 12 od Alexandera Zettermanna (Cafino) a skvělém čistém parkuru Malin Baryard-Johnsson s  H&M Tornesch, záleželo pouze na výsledku Henrika von Eckermanna. A Eckermann zachoval chladnou hlavu a zajistil tak nejen místo na stupních vítězů pro Švédsko, ale také svůj  € 50,000 podíl na bonusu pro jezdce, kteří absolvují čistě jak první kolo, tak první finálové kolo. 
 
Belgičtí Olivier Philippaerts (Cabrio van de Heffinck) a Pieter Devos (Dylano) každý chyboval jednou, Niels Bruynseels (Pommeau du Heup) dvakrát. Nešťastný 1 trestný bod  Judy-Ann Melchior znamenal, že skončili těsně pod stupni vítězů. 
 
 

Výsledky:

1. Holandsko 0 tr. b.: Zenith SFN (Jeroen Dubbeldam) 0, VDL Groep Verdi (Maikel van der Vleuten) 0, VDL Bubalu (Jur Vrieling) 0, Glock's London (Gerco Schroder) Ret.
 
2. Kanada 4 tr. b.: Showgirl (Yann Candele) 4, Tripple X (Tiffany Foster) 0, Makavoy (Ben Asselin) 4, Zigali PS (Eric Lamaze) 0.
 
3. Švédsko 8 tr. b.: H&M Sibon (Peder Fredricson) 8, Cafino (Alexander Zettermann) 12, H&M Tornesch (Malin Baryard-Johnsson) 0, Cantinero (Henrik von Eckermann) 0.
 
4. Belgie 9 tr. b.: Cabrio van de Heffinck (Olivier Philippaerts) 4, Pommeau du Heup (Niels Bruynseels) 8, As Cold as Ice Z (Judy-Ann Melchior) 1, Dylano (Pieter Devos) 4.
 
5. Německo 12 tr. b./245.17 sek.: Codex One (Christian Ahlmann) 8, Plot Blue (Marcus Ehning) 16, Cornet D'Amour (Daniel Deusser) 0, Chiara (Ludger Beerbaum) 4.
 
6. Velká Británie 12 tr. b./247.10 sek.: Fandango (William Whitaker) 4, Utamaro D'Escaussines (Joe Clee) 8, Wonder Why (Spencer Roe) 0, Cassionato (Michael Whitaker) 9.
 
7. Itálie 13 tr. b./247.20 sek: Neptune Brecourt (Luca Moneta) 4, Casallo Z (Piergiorgio Bucci) 4, Elky van het Indihof (Lorenzo de Luca) 5, Bonzai van de Warande (Juan Carlos Garcia) 9.
 
8. Brazílie 13 tr. b./249.51: AD Rahmannshof's Bogeno (Doda de Miranda) 8, Quabri de L'Isle (Pedro Veniss) 1, AD Clouwni (Marlon Zanotelli) 4, Status (Rodrigo Pessoa) 13.
 

Fakta a údaje:

2014 Furusiyya FEI Pohár národů získali kralující Mistři světa  - tým Holandska. Dokončili bez trestných bodů, stejně jako v úvodním kole. 
Ve finále startovalo celkem osm družstev.
Celkem bylo ve finále devět bezchybných výsledků.
Celkem 4 jezdci si rozdělili bonus €200,000 pr jezdce, kteří překonají bezchybně úvodní kolo i finálové kolo – Holanďané Jur Vrieling a Maikel van der Vleuten, Švéd  Henrik von Eckermann a Němec  Daniel Deusser.
 
Připravila Veronika Kratochvílová
Zdroj: www.fei.org



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE