reklama 11D

V Pardubicích se soustředí „militaristé"

ikonka

Dostihové závodiště v Pardubicích hostí soustředění SCM pro soutěže všestrannosti. Vrcholí tak příprava na letošní sezonu. První kolo se konalo v úterý 10. dubna, další sportovní naděje na dostihové závodiště přijedou v pátek 13. dubna…
11.04.2018 20:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Pardubické soustředění je totiž osmé v řadě a více než dvacítce sportovních dvojic koní a jezdců se tentokrát věnuje trenérka a jezdkyně s téměř 330 starty Gabriela Slavíková.

Poníci, mladí koně, ale i ti zkušenější se se svými jezdci pod odborným dohledem vydali nejprve do drezurních obdélníků, poté i do samotné dráhy Velké pardubické. A to kvůli přípravě na terénní zkoušky s přírodními i umělými skoky. Pro některé to byla vůbec premiéra pod širým nebem, zatím měli zkušenosti jen z jízdáren.

 „Projekt Sportovního centra mládeže je zařazen pod ministerstvem školství a tak výcvik probíhá v cyklu odpovídajícímu školnímu roku. Do programu je vybírána mládež podle jejich výkonnosti a třeba i s ambicemi účastnit se kromě domácích i Mistrovství Evropy v kategorii juniorů a mladých jezdců,“ popisuje projekt Daniela Diringerová, předsedkyně komise všestrannosti České jezdecké federace.

Sezóna závodů všestrannosti v Pardubicích začíná 20. dubna, kdy odstartují soutěže Jarní všestrannosti – prvního kola kvalifikací v seriálu Zlatá podkova. Aktuálně je do závodů přihlášeno více než 200 sportovních dvojic, které musí během tří dnů zvládnout tři různé disciplíny – od drezury přes parkury až po náročnou, ale divácky atraktivní terénní zkoušku. Tento sport se vyvinul z dřívější armádní potřeby testovat všestrannost koní a odtud také někdy používaný název military. Jeho svátkem bude červencové Mistrovství České republiky ve všestrannosti, kdy se už potřetí sejdou v jeden čas a na jednom místě všechny soutěžní kategorie od dětí až po seniory a také družstva reprezentující jednotlivé oblasti České jezdecké federace. Tuzemský šampionát bude opět hostit pardubické dostihové závodiště.

Zdroj: tisková zpráva - Dostihový spolek a.s.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE