reklama 11B

Letošní sezona spřežení odstartuje v Pardubicích

ikonka

O víkendu 7. a 8. dubna odstartuje letošní sezona i pro vozataje. Na pardubickém závodišti se uskuteční první letošní oficiální závody koňských spřežení. Připraveno je hned sedm soutěží, včetně tří dětských. Více se dočtete v tiskové zprávě...
03.04.2018 18:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V sobotu 7. dubna i v neděli 8. dubna první vozatajové do kolbišť vyráží v devět hodin, diváci mají vstup zdarma.
 
V rámci Ceny Dostihového spolku a.s. jsou vypsány kompletní soutěže pro jedno, dvou a čtyřspřeží včetně dvouspřeží pony. „Úplnou novinkou na pardubickém závodišti jsou závody vypsané jen pro děti. Připravili jsme pro ně soutěže jednospřeží a také jednospřeží a dvouspřeží pony,“ prozrazuje místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba.
 
Stavitelem tratí bude devítinásobný mistr České republiky ve vozatajských soutěžích a také vítěz Velké pardubické z roku 1985 Petr Vozáb, který byl i stavitelem tratí při minulých národních šampionátech konaných také v Pardubicích. 
 
Vozatajství se oficiální sportovní disciplínou stalo v roce 1969. Nejprve byly pořádány soutěže čtyřspřeží, později přibývaly i další soutěže – přesto čtyřspřeží zůstává královskou disciplínou. V rámci každé soutěže musí vozatajové absolvovat drezuru, jízdu s překážkami (parkur) a také maraton. 
 
Zdroj: tisková zpráva DS
 
Foto: Tomáš Kubelka



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }