reklama 11A

V Olomouci se pojede o body ČSP za Opavu i Ostravu

Olomoucký areál Equine Sport Centra se stane dějištěm předposlední Velké ceny Opavy v rámci 13. ročníku Českého skokového poháru 2014. To se uskuteční ve dnech 12. – 14. září, ale nakonec se bude bojovat nejen o opavské body, nýbrž také o ostravské.
09.09.2014 08:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Český skokový pohár se letos na olomoucké kolbiště vrací již podruhé. Foto Kateřina Návojová
 
Letos se jedná již o druhý závod ČSP konaný v Olomouci, a to i přes to, že Equine Sport Center není oficiálním členem Asociace Český skokový pohár. V květnu však využil již podruhé kvalit areálu brněnský pořadatel Robert Smékal pro dočasný domov Velké ceny Brna. Dle dříve publikovaných zpráv však tomu bylo letos naposled a příští rok se tato soutěž vrátí opět do Brna na Veveří. Ve stejný osud doufají i opavští pořadatelé, kteří nestihli zrekonstruovat ve svém opavském areálu v Kateřinkách povrch, což je donutilo uspořádat jejich Velkou cenu v náhradním areálu. I v tomto případě byla Olomouc poměrně snadnou volbou. Aby nebylo letošních přesunů málo, ostravské Velké ceně nepřálo v neděli 24. srpna již podruhé počasí, a jak je známo, musel být závěrečný vrcholný den zrušen. Proto se hledala náhrada nedělního programu, který nakonec proběhne právě v rámci opavské Velké ceny konané v Olomouci.
 
Přesunut do Olomouce však bude pouze část seriálového programu z Ostravy. Po dohodě pořadatelů se zástupci Asociace ČSP se nebudou udělovat ostravské kvalifikační body v rámcových seriálech Czech Junior Cup a Equiservis Amateur Tour. O body v extraligovém Českém skokovém poháru se pojede v sobotu i v neděli na parkuru stupně T*. Jednat se bude v obou případech o tradiční soutěže s finále
 
Připomeňme ještě průběžnou finálovou čtyřku, kterou tvoří Aleš Opatrný, dále pak Jiří Skřivan, Denisa Bittnerová a Jiří Hruška. Nicméně rozdíly na dalších místech jsou minimální a právě olomoucký víkend může díky dvojím bodům hodně zamíchat pořadím. Desetibodový náskok pouze Aleš Opatrný, jezdci na zbylých místech mají rozestupy zhruba po čtyřech bodech. Ve hře o finále jsou především pátý Josef Pařenica a šestý Jiří Papoušek. Pro aktuální informace sledujte webové stránky www.ceskyskokovypohar.cz.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE