reklama 11D

Úvod Spring Tour úspěšná pro Opatrného a Kincla

První týden skokových mezinárodních závodů Sping Tour v rakouském Ebreichsdorfu mají jezdci za sebou. Z českých jezdců si dobře vedl Aleš Opatrný, kde ve dnech 15. – 19. dubna dosáhl dvakrát na první příčku, vždy s Curley Sue 39…
20.04.2015 00:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto Kateřina Návojová

Poprvé se česká dvojice Aleš Opatrný a Curley sue postarala o českou hymnusobotní soutěži 135 centimetrů vysoké, jedoucí se v rámci Big Tour. O den později na to jezdectéže koněm navázal a ve finále, které bylo o 5 centimetrů vyšší, dokázal opět předvést nejlepší výkon.  Do rozeskakování se dostalo 14 účastníků, přičemž bezchybně jich do cíle došlo sedm. Více jak vteřinový náskok měl Aleš Opatrný na své soupeře. Páté místo obsadila ještě Zuzana Zelinková a Luka´s Ninja.

Nejlepší český výkon v nedělní Grand Prix při Diamond Tour (145 cm) zajel Josef Kincl a Cascar, kteří se probojovali do elitní pětky. Soutěž se jela s rozeskakováním, do něhož nastoupily jen dvě dvojice. Stejně jako další čtyři účastníci, i Josef Kincl obdržel trestný bod za překročený čas. To mu stačilo na konečnou čtvrtou příčku výsledkové listiny.

Během prvního závodního týdne se dařilo i Martinu Řezníčkovi s La Carelou, kteří ve čtvrtek dosáhli na pěkné druhé místo (130 cm). O den později si na konto pátou příčku připsal Marek Klus a Lordana za bezchybný výkon na parkuru 140 centimetrů (Platinum Tour). V sobotní DIamond Tour (145 cm) si dobře vedl i Aleš Opatrný a po bezchybném předvedení získal jezdec s Berlinou sedmou příčku.

Kompletní výsledky včetně soutěží pro mladé koně, kde závodila úspěšně Zuzana Zelinková, naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE