reklama 11B

Úspěšný výjezd Čechů na CDI Máriakálnok v souhrnu

Českým drezurním jezdcům se dařilo při závodech CDI v maďarském Máriakálnoku, které se konaly od 29. dubna do 1. května. O jejich výkonech jsme vás průběžně informovali, nyní přinášíme podrobný souhrn z celého průběhu závodů v článku Emy Kopuleté.
02.05.2016 15:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: Zdeňka Šimková

Uplynulý víkend česká reprezentace zavítala do maďarského Máriakalnoku na CDI3*, CDI-J,Ch,Y,P. Zástupce měla ve všech kategoriích kromě pony. Účast byla opravdu velká a podle všeho i větší oproti očekávání organizátorů, protože vzhledem k nemožnosti zvládnout program na jednom kolbišti byli nuceni přesunout některé soutěže do haly. Podmínky tak často tím pádem neumožňovaly kvalitní opracování a rušné opracoviště a příchozí cesta byli často centrem pozornosti koní i na soutěžním obdélníku.
 
V páteční soutěži dětí předvedla zdařilou jízdu Eliška Skřivanová se svou klisnou Velvet, když v devítičlenném startovním poli obsadila sedmou příčku přes 63%. Začátek se naopak vůbec nevydařil Evě Vavříkové s Belle Ennie, které se klisna bála záchranářů postavených 3m od obdélníku a výsledkovou listinu uzavírala. V sobotu již tato dvojice napravila reputaci krásným druhým místem za 68,5% a v neděli dokonce ještě výsledek vylepšila přes 69% a odnesla si zasloužené prvenství. V neděli po nepříliš vydařené sobotě, kdy Velvet jednoznačně nesedl přesun do haly, si svou senzitivní klisnou lépe poradila Eliška Skřivanová a její výsledek 60,5% znamenal osmou příčku.
 
Výkonů, kde koně byli značně v napětí, plašili se a uskakovali, jsme viděli řadu, obdélník byl vtěsnán cca 4 m od tribun a na jeho druhé straně byly výběhy. Za tribunami pak přímo viditelné rušné pracoviště a parkoviště. Na hale na druhou stranu klid byl, nicméně nebyl tam postaven klasický obdélník a dekorace z bílých závěsů lemovaly celý obvod haly. V hale se slušným výkonem přes 63% obsadila v patnáctičlenném startovním poli mladých jezdců desáté místo Barbora Marešová s Clever Girl, druhý den bohužel klisna v rušných podmínkách venkovního obdélníku nebyla zcela soustředěná a výsledkem těsně pod 60% se cesta do nedělního finále zavřela.
 
Nejpočetnější zastoupení jsme měli v juniorech, kde svou mezinárodní premiéru v pátečním JD zvládla výborně Alexandra Hanáčková s Well Done, výsledkem přes 66% obsadili 16. příčku z 29 startujících. Aneta Havlíčková a Ce Soir se solidními 64,7% skončili na 23. místě a o tři příčky níže se umístila Tereza Čechurová s Elfenprinz s výsledkem 62,4%. Jisté tak je, že se na ME Oliva (ESP) můžeme těšit na účast juniorského družstva. Bohužel našim juniorským koním zcela nesedla hala druhý soutěžní den a žádné z našich dvojic se nepodařilo probojovat do nedělního freestyle. 
 
V malé rundě ČR reprezentovala Barbora Dvorníková s Why Not, která po své úspěšné kariéře v mladých jezdcích letos již jezdí za seniory. V pátečním Prix St. Georges pěknou úlohou s výsledkem 65,3% obsadila 12. příčku v sedmnáctičlenném startovním poli a relativně dobře si poradila s tenzí klisny, která v kroku zareagovala na těsně projíždějícího cyklistu. V sobotní Intermediate I se dvojice nevyhnula chybám a dostala se tak na hodnocení 64,3% a čtrnáctou příčku. V nedělním freestyle umístění zopakovala a obdržela 63,5%. 
 
Fabrizio Sigismondi a Trevis se představili ve velké rundě, ve které získali v pátek 61,8% a bohužel v důsledku řady chyb výsledkovou listinu uzavírali. V sobotní Grand Prix již startovali všech 16 účastníků této nejvyšší kategorie a naše dvojice se ziskem 62,5% obsadila 14. příčku. Nejvíce se Fabriziovi tradičně dařilo v Grand Prix freestyle, kde předvedl novou hudbu a v osmičlenném startovním poli získal 6. místo přes 66%. Stejně jako Grand Prix, tak i Grand Prix Speciál vyhrála legendární německá reprezentantka Ulla Salzgeber.
 
Jistě stojí za zmínku, že poprvé měla naše země zastoupení v mezinárodní drezuře i na „druhé straně“, a sice ve sboru rozhodčích se na těchto CDI3* představila Ing. Simona Fialová, Ph.D.
 
Text: Ema Kopuletá, foto: Zdeňka Šimková



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE