reklama 11A

Tým Tomanové zvítězil v hořovickém „KAP Jumpingu"

V rámci Velké ceny Hořovic 2015 proběhla dvoukolová soutěž družstev „KAP Jumping“ s celkovou výší dotace 256.000,-Kč. Na start prvního dne se postavilo kompletních 10 družstev, když do finále následujícího dne postoupilo pět nejlepších...
14.09.2015 13:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

… Pro vítězství a dotaci za první místo ve výši 100.000,-Kč si nakonec dojel tým kapitánky Barbory Tomanovéčleny Ondřejem Nágrem, Václavem Nágrem a Danielem Uleščenkem.

Dlouho se zdálo, že po prvním dnu vedoucí družstvo s kapitánem Alešem Opatrným, ve složení s Annou Kellnerovou, Marošem Kuchárem a Jiřím Papouškem si dojedepřehledem pro vítězstvícelé soutěži „KAP Jumping“. Poslední jezdcinapínavém finále nakonec rozhodli o jiném osudu. Tým Aleše Opatrného tak i přes vedení po prvním dnu, skončil nakonec druhý celkem s celkem 8mi trestnými body. Přitom začátek druhého kola měl tento tým výborný. Družstvo si jako jediné neneslo žádné bodové zatíženípžedchozího dne a i první dva jezdci kola druhého – Anna Kellnerová a Jiří Papoušekdokončili bez trestných bodů. Maroš Kuchár však při své jízdě inkasoval 9 trestných bodů a tím se začala cestavítězství komplikovat. Barbora Tomanová totiž s Capacity Anibelle dokončila jako poslední startující ve svém družstvu družstva bez trestných bodů, čímž podržela svůj tým a dostala ho se součtem pouze 5 trestných bodů celkově na první příčku. Po startoval již jen Aleš Opatrný, který si mohl díky náskoku dovolit jet už jen na jednu chybu. S koněm Wally však vedle shozené páté překážky přidal ještě jednu chybuzávěrečné polovině parkuru, čímž padly veškeré naděje na první příčku.

O třetí příčce rozhodlsoučet časů druhého kola, neboť hned dva týmy měly na kontě po 9 trestných bodech. Díky lepšímu času si pro třetí místo nakonec dojel tým ing. Josefa Pařenici. V jeho týmu dále bojovala Klára Damborská, Michal Kukačka a Veronika Krajníková.

Kompletní finálová pětka se zúčastnila závěrečného slavnostního dekorování, při kterém se o předání cen postaral osobně majitel společnosti KAP Jumping a New Sport, pan Pavel Kadushin. Velmi kvalitní parkury obou kol připravil jezdcům zahraniční stavitel Klaus Holle, kdy se o nemalou překážku jeho tras parkurů postaral i čas. Ten hrál důležitou roli a zamíchal pořadím družstev na dalších příčkách.

Celou dvoukolovou soutěž družstev „KAP jumping“ bylo díky on-line přenosu možné sledovat na www stránkách JS Opatrný Hořovice a signál byl přenášen i na ruský web prezentující jezdecký sport.

 

Kompletní výsledky této týmové soutěže „KAP jumping“ i ostatních soutěží v rámci VC Hořovic 2015, naleznete na webových stránkách www.opatrnyhorovice.cz .

/Tisková zpráva/




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE