reklama 11B

Tradiční Prvomájová steeplechase v Lysé nad Labem

První květnový den je v českém dostihovém kalendáři už řadu desetiletí vyhrazen Prvomájové steeplechase na malebném závodišti v Lysé nad Labem. Jinak tomu není ani v letošním roce, kdy tento den vychází na nedělní termín...
28.04.2016 15:10  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Program odpoledne nabídne osm oficiálních dostihů rovinových, přes proutěné překážky a steeplechase, dále dostih neregistrovaných koní a dostih poníků. Začíná se ve 13.30 hodin, nicméně vzhledem ke každoročnímu velkému zájmu o tento dostihový den pořadatelé doporučují naplánovat si příjezd alespoň na 13. hodinu. Než samotné dostihy odstartují, určitě se na závodišti nudit nebudete - prvomájový den v Lysé nad Labem nabízí spoustu stánků s nejrůznějšími pochutinami či atrakce pro děti.
 

Favoritem syn legendární Registany

Na start Prvomájové steeplechase společnosti Conseq (4200 m, I. kat., 150 tis. Kč) se postaví devět koní a sázkovým favoritem 3:1 je osmiletý valach stáje Wrbna Racing Reaper s žokejem Jaroslavem Myškou. Syn legendární dvojnásobné vítězky Velké pardubické Registany zatím v kariéře vyhrál šest dostihů, vloni v Pardubicích triumfoval v Ceně Peruána a třetí skončil v Úvodní cross-country Koroka. Jeho hlavními soupeři by měli být první tři z říjnové Velké slušovické steeplechase Sztorm (žk. Složil, stáj Nýznerov, 4:1 – trojnásobný vítěz z polské Vratislavi), svěřenec Josefa Váni v sedle s loňským překážkovým šampiónem Janem Kratochvílem Ange Guardian (stáj Anděl strážný, 4:1 – čtyřnásobný vítěz z Mostu) a dvanáctiletý matador Sherardo (Kubík, stáj Bea-www.fotokisza.com, 6:1 – dvojnásobný účastník Velké pardubické, předloni v ní devátý). Ke kandidátům na nejvyšší příčky dále jistě patří vítěz předloňské Úvodní cross-country Koroka Borderland (ž. Andrés, stáj Lokotrans, 4:1) a účastník Prvomájové z roku 2012 Love the Win (Liška, stáj FINCH, 5:1). Startovní pole doplňují Rabbit Librettist (Velek, stáj Rabbit Trhový Štěpánov, 12:1), Americký Sen (ž. Novák, Hospůdka U Nováků, 15:1), jenž jako jediný z aktérů nedělního vrcholu už dokázal vyhrát v Lysé nad Labem steeplechase – před dvěma lety se prosadil v Ceně Hotelu Olympionik na 3500 metrů, a Mauglí (ž. Sovka, stáj Kipling co., 20:1).
 

Do Lysé opět 6. července

Příští dostihový den v Lysé nad Labem se uskuteční ve středu 6. července (Memoriál Evy Palyzové), od příštího týdne se pravidelný nedělní dostihový rytmus vrací do Conseq Parku Velká Chuchle, kde se poběží první letošní klasické dostihy, 8. května 68. Jarní cena klisen a 15. května 95. Velká jarní cena Pražské plynárenské.
 

Další termíny 2016 v Conseq Parku Velká Chuchle

neděle 22. května - 67. Velká květnová cena
neděle 29. května - 13. Cena Nory Jeane
neděle 5. června - 64. Velká červnová cena
neděle 12. června - 13. Červnový pohár
čtvrtek 23. června - 96. Mercedes-Benz České derby
neděle 28. srpna - 71. St. Leger
neděle 4. září - 38. VC Prahy CK Martin Tour, 38. Conseq VC českého turfu
neděle 11. září - 10. Zlatý pohárPraha, a. s., 95. Svatováclavská cena
neděle 18. září - Zářijový handicap
sobota 24. září  - Den LOKO TRANS / II. ročník Evropského poháru žokejů
neděle 2. října – 14. Memoriál Harryho Petrlíka
neděle 16. října - 78. Cena zimního favorita
neděle 23. října  - 96. Cena prezidenta



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE