reklama 11D

Memoriál Rudolfa Deyla zahájí sezonu v Chuchli

V neděli 17. dubna bude zahájena dostihová sezóna 2016 v Conseq Parku Velká Chuchle. Vrcholem letošní premiéry je 42. ročník Memoriálu Rudolfa Deyla (I. k., 1400 m, 550 tis. Kč), tradiční nejvýznamnější předzkouška klasické Jarní ceny klisen.
14.04.2016 07:51  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Celkem se uskuteční osm dostihů, na startovních listinách je 95 koní a 23 jezdců, úvodní dostih odstartuje ve 14 hodin, areál Conseq Parku bude otevřen od 12 hodin.
 

Tucet adeptek startu v první klasice

Plné dvě třetiny účastnic hlavního dostihu již dokázaly ve svých kariérách zvítězit. Tuto většinu startovního pole tvoří obě svěřenkyně úřadujícího trenéra-šampióna Allana Petrlíka, odchovankyně krabčické centrály Anshoa (ž. Chaloupka, stáj DAR) a Tialine (Demo, Statek Blata Český Ráj), stříbrná z Ceny zimní královny, členka vloni zde vítězného týmu (prostřednictvím Cassie) Sedmikraska (ž. Foret, tr. Lisek, DS Pegas), čtvrtá a pátá ze slovenské analogie Chiquitita Chic (ž. Rája, tr. Vocásková, Vesiba) a reprezentantka nové stáje švédského majitele Hvitas stjema ČR Douna (ž. Havelková, tr. Bodlák), premiantka dosud jediného vystoupení, chovanka svého majitele - dcera vítězky Deylova memoriálu 2009 Rabbit Zamindar Zamiranda (ž. Laube, tr. Juránek, Rabbit Trhový Štěpánov) a dvě v tuzemsku dosud neznámé klisny, čtvrtá z polské Ceny zimní královny Džidžali (ž. Janáčková, tr. Wroblewski, Nýznerov) a dokonce trojnásobná vítězka (z osmi startů) ve Francii Efily (ž. R. Koplík, tr. Z. Koplík, LOKOTRANS Slovakia CZ), jež jako jedinástartovala i v tomto kalendářním roce a po lednovém triumfu pak skončila dvakrát šestá, naposledy v dostihu kategorie A ve Fontainebleau.
 
Ve čtveřici, jež na první plný zásah čeká, jsou vícekrát umístěné tuzemské rodačky Latigera (ž. Mach, tr. Juránek, Rabbit Trhový Štěpánov) a Lacorana (Andrésová, tr. Horáková, Albert Stolany), na podzim dvakrát mimo dotované příčky skončivší Nicole Megan (ž. Zatloukal, tr. Blažková, Joly) a Celine My Heart (ž. Korečková, tr. Syslová, Jezdecké potřeby Ostrava), která po loňském zdravotním zdržení míří k náročnému debutu.
 

Další dostihový program:

14.00 – Cena Velké Chuchle (hdcp V. k., 1200 m): šest z jedenácti účastníků otevíracího handicapu nejnižší kategorie bude mít v sedlech ženy, šestý ročník Nikon Ladies Cupu začíná!
 
14.30 – Cena Znovínu Classic (hdcp III. k., 1200 m): zajímavý tucet sprinterů ve trojkovém handicapu, všichni dokázali v kariérách alespoň jednou vyhrát a dohromady získali již šestatřicet vítězství.
 
15.00 – Cena Agroefekt, s. r. o. (IV. k., 1600 m): mezi hlavní adepty na premiérový triumf v prvním dostihu tříletých nezvítězivších by měl patřit šestý z Gerschova memoriálu Fantasticadventure.
 
15.30 – Cena šampionátu CK Martin Tour 2016 (hdcp IV. k., 1400 m): s dvojnásobným amatérským šampiónem Jindřichem Fabrisem v sedle by na první životní triumf mohl útočit vloni zlepšený valach Namid Star.
 
16.00 – Cena Messenger, a. s. (III. k., 1400 m): zajímavý delší sprint pro tříleté koně, v němž proti již vítězným Ilchimu a Bulpitovi nastoupí řada ambiciózních a původově atraktivních debutantů.
 
17.00 – Cena šampionátu Nikon Ladies Cup (III. k., 2200 m): v prvním delším dostihu pro potenciální adepty letních klasických vrcholů se mj. představí polobratr předního evropského supervytrvalce Tripa to Rhodos Trip to Sydney a debutující pravý bratr trojnásobného Gr.1 vítěze a plemeníka v Irsku Rip Van Winkleho Timekeeper.
 
17.30 – Cena sázek Betino (IV. k., 2200 m): také nezvítězivších tříletých na delší trati nastoupí dvanáct, početnější zastoupení tu mají klisny, mezi nimiž jsou i dcery úspěšných matek Vadeona Two, Peinture Naive, Nigerta či Kalgerta.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE