reklama 11B

Sweden Horse Show 2017 slibuje špičkový sport

ikonka

Švédské hlavní město Stockholm hostí během prvního prosincového víkendu tradiční Sweden Intenational Horse Show – akci, která propojuje několik jezdeckých disciplín. Všechna odvětví přilákala do Skandinávie evropskou elitu.
27.11.2017 13:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Na ilustračním snímku Bertram Allen s Romanovem. Foto: FEI / Piere Costabadie

Vedle vozatajského Světového poháru, jemuž budeme věnovat zvláštní pozornost, se ve Stockholmu budou konat skokové soutěže v rámci čtyřhvězdového CSI. Chybět nebude drezura nejvyšší možné kategorie CDI5* a také halová všestrannost. 
 
Pohled do soupisky startujících během stockholmského festivalu slibuje skvělou podívanou. Do CSI4* jsou nahlášeni mimo jiné Harrie Smolders (NED), John Whitaker (GBR), Nicola a Olivier Philippaertsovi (BEL) či Betram Allen (IRL), který je pravidelným účastníkem akce, a jemuž kolbiště v tamní hale opravdu svědčí. Stačí se podívat do jeho kariéry evidované u FEI. V roce 2015 tam s Quiet Easy vyhrál dvě hlavní soutěže – sobotní Volkswagen Cup i Grand Prix o den později. Tento výkon zopakoval v roce 2016 s Molly Malone, kdy opět vyhrál Volkswagen Cup i Velkou cenu.
 
Perličkou je, že v těchto soutěžích a ještě v další, kterou v obou letech Allen vyhrál, je hlavní cenou nové auto VW, takže irský jezdec si během dvou let rozšířil vozový park o šest aut! Silnou sestavu mají domácí barvy. Závodit bude Peder Fredricson, Henrik von Eckermann nebo Douglas Lindelöw.
 
Diváci se mohou těšit i na pětihvězdovou drezuru, do níž je přihlášena čerstvá jezdkyně roku 2017 Isabell Werth (GER), její krajanka Helen Langehanenberg, domácí jednička Patrik Kittel či dánská vycházející hvězda Cathrine Dufour.
 
Tím výčet zajímavostí, které návštěvníky čekají, nekončí. Pojede se také halová všestrannost a v ní se představí mimo jiné olympionici Ingrid Klimke (GER), Tim Price (NZL) a Sara Algotsson Ostholt (SWE).
 

Web Sweden Intenational Horse Show najdete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE