reklama 11A

Světovému poháru v Las Vegas kraloval Peter Lutz

Další z kol halových závodů parkurového Světového poháru v rámci západního pobřeží severoamerické ligy proběhlo ve dnech 10. – 15. listopadu při CSI3* v Las Vegas. Na nejvyšší příčku tam v Grand Prix dosáhl domácí Peter Lutz a Robin de Ponthual.
16.11.2015 15:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12B

Grand Prix při CSI3*-W Las Vegas vyhrál Američan Peter Lutz. Foto: FEI / Amy McCool

Nadšený dav diváků podporoval každého jezdce, který vstupoval v Las Vegas do kolbiště haly hotelu a kasina South Point. Tím, který se radoval z vítězných ovací, byl Američan Peter Lutz, když s koněm Robin de Ponthual porazil zbylých třicet soupeřů a vydělal si tak cenu 100.000 dolarů
 
Trať parkuru připravoval německý stavitel Olaf Petersen jr., který jezdcům nabídl více možnosti, jakou volit trasu. Parkur tak stavěl pro velmi rozmanitou skupinu jezdců, z nichž někteří byli na této úrovni nováčky
 
Ze základního kola se oddělila skupinka osmi dvojic, která se probojovala do vzrušujícího rozeskakování. První, kdo zaznamenal nulu a proto zahajoval rozeskakování, byl Australan Matt Williams na Valinski S. Parkur překonal čistě a s časem 34,25 nasadil laťku poměrně vysoko.
 
Další dvojice Audrey Coulter (USA) a Domino dokázala čas ještě stlačit na 33,61 sekund, ale na čas Petera Lutze to stejně nestačilo.
 
V Las Vegas to bylo první Lutzovo vítězství v kvalifikaci do Světového poháru, který se převážně v kariéře věnoval trénování mladých jezdců a koní a také přiznal, že před tím nikdy neměl koně takových kvalit, jako je Robin de Ponthual.
 
V rozeskakování porazil mezinárodní pole ve složení Jos Verlooy (BEL), Kent Farrington (USA), Eduardo Menezes (BRA), Simon Nizri (ISR), a Lucy Davis (USA). Nejlepší čas měl Farrington 32.90 sekund s Gazelle (Kashmir van Schuttershof x Indoctro), ale o výhru ho připravilo jedno nešťastné zaváhání.
 
Více k závodů CSI3*-W Las Vegas v tiskové zprávě ZDE
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE