reklama 11A

Světové hvězdy rozjedou v Mexiku sezonu LGCT

Nejlepší jezdci světa dorazili do Mexico City, aby zahájili prvním závodem Longines Global Champions Tour další sezonu této prestižní série. Celkem se letos odehraje patnáct mítinků LGCT. Kdo bude závodit na tom prvním, se dočtete níže…
04.04.2017 11:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: GCT / Stefano Grasso

Soutěž LGCT je od roku 2016 doplněna o sérii klání družstev, kdy za každé družstvo při daném kole závodí dvě dvojice. Série nese název Lognines Global Champions League (LGCL). Členy nově existujícího celku Berlin Lions jsou také Anna Kellnerová a Aleš Opatrný. Ti už jsou v Mexico City, kde budou závodit po boku světové elity. První kolo se koná od 6. do 9. dubna. 
 
Ve hvězdné sestavě pro první kolo LGCT nechybí světová jednička Daniel Deusser (GER). Letos se v rámci druhého ročníku týmové soutěže Global Champions League připojil k družstvu Shanghai Swans. V Mexiku nebude chybět i jeho kolega z týmu Roger-Yves Bost (FRA). 
 
Představí se také mladý Ir Bertram Allen nebo belgický reprezentant Jos Verlooy. Diváky v Campo Marte v mexické metropoli uchvátí jistě dvojnásobný šampion LGCT Scott Brash (GBR). Do okruhu LGCT naskočí i další z německých TOP jezdců Christian Ahlmann, momentálně číslo 3 na světovém žebříčku FEI. 
 
Ze soupisky účastníků jmenujme ještě francouzské jezdce Simona Delestra a Kevina Stauta. Z Kanady dorazil olympijský vítěz z roku 2008 Eric Lamaze. Soutěžit bude také dvojnásobný vítěz Světového poháru Steve Guerdat (SUI), dále Nizozemec Harrie Smolders, jeho krajan Maikel van der Vleuten nebo belgičtí jezdci Gregory Wathelet a Jerome Guery.
 
 

Web LGCT můžete navštívit TADY




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE