reklama 11D

Štěrba zakončil MS Lanaken devátým místem

ikonka

Během sobotního dne 15. září se v Lanakenu při mistrovství světa mladých koní uskutečnily závěrečné soutěže pro nekvalifikované koně do nedělního finále. Mezi pětiletými získal výborné deváté místo Jakub Štěrba s Heartvitem…
16.09.2018 06:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Celkem čtyři české dvojice jsme mohli vidět na startu sobotních soutěží pro nekvalifikované koně do nedělního finále. Nejlepší český výsledek si zapsal Jakub Štěrba, který s Heartvitem absolvoval připravený parkur nejen bezchybně, ale také velmi rychle.

V pětileté kategorii si s parkurem 125 centimetrů vysokým poradilo 66 koní bezchybně. Česká dvojice přitom dosáhla na výbornou devátou příčku konečného pořadí.

V téže kategorii startoval také Marek Klus. Ten s Caloxem nakonec jednou chyboval. Tento český zástupce sedlal v sobotu také jednoho šestiletého svěřence. Na parkuru 130 centimetrů vysokém se představil v sedle Solidata. I v tomto případě si připsal jedno shození.

Druhou českou dvojicí v této soutěži byla Lenka Matunová a Hickstead TN. V tomto případě inkasovali osm trestných bodů za dvě shození.

V neděli se nejlepší koně představí v závěrečném finále. Tento den však bude již bez českých startů.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE