reklama 11C

Souhrnná zpráva z MČR D-J skoky 2016 v Olomouci

O průběhu mistrovství ČR v parkurovém skákání dětí a juniorů jsme vás průběžně informovali ve dnech konání 8. až 10. července 2016. Nyní se k šampionátu ještě jednou vrátíme prostřednictvím tiskové zprávy Pavlíny Bůžkové...
13.07.2016 09:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
 
Mistrovství České republiky ve skocích v kategorii děti a junioři proběhlo za slunečného počasí a nezapomenutelné soutěžní atmosféry. První dny po této významné akci jsou proto v duchu vzpomínek u fotogalerií či televizního záznamu.
 
Soutěže družstev v obou kategoriích nezklamaly napětím při výrazné podpoře přítomného publika a fanoušků z řad jednotlivých oblastí ČJF. Jako první si své medaile odnesli soutěžící v kategorii družstev dětí, ti měli své vyvrcholení již v sobotu. Do druhého kola zde postoupil plný počet sedmi zúčastněných družstev a nervozita, kterou mnozí prožívali poprvé, byla častou příčinou chyb na překážkách, které změnily výsledné pořadí oproti výsledkům prvních kol. Soutěž končila rozeskakováním, a z prvních medailí se radovalo družstvo Střední Čechy A. Druzí byli zástupci Prahy, a třetí zástupci Severní Moravy. 
 
Neděle proběhla na úrovni vyšších obtížností, parkury stavitele Marka Behrense prověřily připravenost a zkušenosti těch nejlepších. Jejich obtížnost se zvyšovala v návaznosti na jednotlivé kategorie, a tak jako po celý závod nebyla obtížnost dána jen výškou a kurzem překážek, ale i délkou kurzu parkurů. 
 
Z počtu 13 družstev juniorů v prvním kole postoupilo do druhého deset teamů. Jejich souboj byl napínavý do posledního kola, a o výsledku rozhodlo až rozeskakování, kde nejúspěšnější byly teamy složené z dívek i chlapců. Zlaté medaile získali zástupci Karlovarské oblasti, jako druzí byli zástupci teamu Východní Čechy A, a třetí příčku obsadily Západní Čechy A.
 
I v kategoriích jednotlivců mimo starší juniory rozhodlo o definitivním výsledku napínavé rozeskakování, a mimo to se často jednalo o obhajobu titulů z předchozího roku. V kategorii děti obhájila titul středočeská Anna Lani Novak s Tavetou – HS, druhá se umístila zástupkyně stejné oblasti Tereza Svobodová na koni Maryland, bronz vybojovala Táboříková Jana a Clintas.
 
Mladší juniory čekala obtížnost parkuru S** a diváci se dočkali velice kvalitních výkonů, mezi nimi dominovaly favoritky soutěže. Po rozeskakování zvítězila Sofie Najmanová a Stardano, druhá se umístila Sára Finsterle s Elektrou 3. Bronzovou medaili pak získala Veronika Vacková a Cagonetta.
 
Jedinou kategorií, kde o medaile neproběhlo rozeskakování, byli starší junioři. Titul obhájila De Jagerová Kateřina s koněm Candy Boy, která jako jediná překonala všechna tři kola bezchybně. Úspěch Jihočechů v této kategorii znásobila druhá Petra Boháčová a Sissi 3, třetí se umístila severomoravská Patricie Brusová a Lord Luis. Největší podpoře publika se samozřejmě na domácí půdě těšili zástupci oblastí Moravy, mistrovství ve skocích se do tohoto regionu vrátilo po poměrně dlouhé pauze. V celkové rekapitulaci dle očekávání nejvýrazněji promluvili do pořadí zástupci nejpočetnější ekipy Středočeské oblasti.
 
Každou soutěž zakončil emotivní ceremoniál, a atraktivní ceny v tomto závodu nebyly připraveny pouze pro umístěné, ale pro všechny soutěžící byl po příjezdu připraven uvítací balíček. Většinu věcných cen a poukázek poskytly jezdecké potřeby Bukefalos, a součástí finančních cen byl i příspěvek České jezdecké federace, která poskytla i mistrovské trofeje.
 
Pořadatel by touto cestou ještě jednou rád poděkoval všem, kteří podpořili letošní mistrovský závod, děkuje všem partnerům akce i areálu, a současně i těm, kteří přispěli k mediální podpoře. Velký dík samozřejmě paří i celému teamu, který zajišťoval průběh závodu, a patří i soutěžícím a všem, kteří jsou při jejich sportovních výkonech oporou.
 
Současně si pořadatel velice si váží toho, že mohl být jako první, díky komu se mistrovství ve skocích vrátilo do moravského regionu, což přináší šanci i dál navázat na tradici z minulosti.
 
Každý, kdo by si rád připomenul atmosféru tohoto atraktivního soutěžního klání, má nyní možnost zhlédnout záznam České televize, který bude několikrát reprízován s premiérou dne 13. 7. od 13:05 hodin. Poté bude ke zhlédnutí na webových stránkách této nejtradičnější televizní stanice, tak jako probíhalo v průběhu nedělních soutěží v on-line vysílání.
 
Zdroj: Tisková zpráva Pavlíny Bůžkové



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE