reklama 11B

Skok ve volnosti 4-letých klisen objektivem EquiTV

Přinášíme vám souhrnnou videoreportáž EquiTV z finále skoku ve volnosti čtyřletých klisen, které se konalo v heroutické hale v sobotu 19. března. Pětičlenná komise v něm nejvýše ohodnotila klisnu Concertinu. Nejen jí uvidíte ve videu…
30.03.2016 11:52  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B
 
 
V sobotu 19. března se v hale farmy ve středočeských Herouticích konalo finále skoku ve volnosti čtyřletých klisen, do něhož skrz kvalifikace postoupilo čtyřiadvacet soutěžících.
 
Písecký hřebec Heartbreak ZH je otcem Dajany, jejíž projev při skoku ve volnosti ohodnotila pětičlenná komise jako osmý nejlepší. Sedmou příčku obsadila klisna Carinna JJ, která má v původu hřebce Carpala a ze strany matky pak Pinot Grigia. Její známka se přehoupla lehce přes 7,80 bodu. Rosario je otcem klisny jménem Riosca Star, která se umístila na celkovém šestém místě. Známkou 7,90 bodu ocenili komisaři projev klisny Guinete „B“. Hnědka po hřebci Drosselklang II z chovu Zdeňka Babora se v heroutické soutěži umístila jako pátá.
 
Také čtvrtá nejlépe hodnocená klisna jménem Versailles je po otci Drosselklang II. Jejím chovatelem je Vladislav Darda a komise jí za její výkon udělila 7,91 bodu. Těsně přes hranici osmi bodů se dostala klisna Carpala-Peli. Jejím otcem je hřebec Carpalo a pochází z chovu pana Vladimíra Pelikána. Chovatelem druhé nejvýše hodnocené klisny hnědky Barbary je Roman Šafrata. Tato mladá klisna, jejímž otcem je hřebec Conway-T, dostala od komise známku v hodnotě 8,29.
 
V konkurenci všech klisen ročníku 2012 získala nejvyšší známku Concertina, jejímž otcem je tlumačovský plemeník Cathango HT a pochází z chovu Jezdecké školy Valdštejnská obora. Concertina se tak stala vítězkou finále skoku ve volnosti.
 
Záznam celého finále skoku ve volnosti můžete zhlédnout na internetových stránkách naší televize s adresou www.equitv.cz.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE