reklama 11D

Sérii skokových KMK 2017 odstartují Nové Zámky

Ve středu 12. dubna se v Nových Zámcích bude konat první kolo série parkurových soutěží Kritérium mladých koní. Tímto závodem tam odstartuje další ročník KMK, které s ČJF spoluorganizují chovatelské svazy ve třech olympijských disciplínách.
11.04.2017 10:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Bezmála padesát koní je přihlášeno do prvního kola KMK 2017 v parkurovém skákání. To se bude konat 12. dubna v Nových Zámcích. Největší zájem je na začátku sezony o kategorii čtyřletých klisen, do jejichž soutěže je nahlášeno čtrnáct startujících.
 
Jmenujme některé z nich. Tři mladé svěřenkyně představí opavský Jiří Hruška, startovat bude s Pretty Woman, Reiky a Christou. Dvě čtyřleté klisny dorazí ze stáje SS Jan Kubrický, a to Lovely 37 a Chrsiteen, dvě klisny bude sedlat Lucie Strnadlová Paris d´Or a Amanosu. 
 
Silná je také kategorie pětiletých klisen. Tam jich bude startovat jedenáct, mimo jiné dvě svěřenkyně Petra Vančury Certina a Concerta. V soutěži pro šestileté klisny jsou tři soutěžící, Evelyn s Petrou Masárovou, Aristou 4 s Rudolfem Doležalem a Revange You s Petrem Vančurou.
 
V případě hřebců a valachů je nejvíce koní v soutěži pro pětileté, kterých je devět. Tři z nich dorazí ze Stáje Mustang – Comi Go, Solidat a Sterling. Dva koně bude sedlat Marek Hentšel z Baníku Ostrava – Dařbujána a Lanskyho.
 
Sedm koní je v soutěži pro hřebce a valachy narozené v roce 2013. Opět se silným zastoupením stáje Mustang. Šestiletí jsou čtyři, Largo a Lacaros ze Stáje Newport a Dorian Gray a Drossel Topas z JK Caballero.
 
Z hlediska obtížnosti na všechny koně v kategorii čtyřletých čekají parkury stupně Z, pětileté klisny budou skákat na úrovni ZL, hřebci a valaši pojedou L*. Koně narození v roce 2011 mají pravidly stanovenou obtížnost L**.
 
Startky a výsledky z KMK budou aktualizovány v záznamu níže.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE