reklama 11B

S pony-games do Normandie

O uplynulém víkendu, 9. a 10. září, se ve francouzském městě Saint-Lô konaly mezinárodní závody v pony-games, kterých se zúčastnil i jeden český tým. Jednalo se o jezdce z JK Rpety, kteří byli v tamním pony-klubu, Picotin, na výměnném pobytu...
12.09.2017 16:50  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Český tým startoval na vypůjčených ponících v kategorii do 14 let. Jednalo se o čtyřkolovou soutěž, ve které se sčítaly body za každé kolo. Pro Sáru, Magdalénu, Marcelu i Lukáše to byla úplně první zkušenost se zahraničními závody. Navíc startovali pouze ve čtyřech, což vzhledem k počtu her (během dvou dnů téměř 40) bylo fyzicky i psychicky náročné. V prvním kole se tým spíše seznamoval s poníky a s prostředím, takže se mu nevyhnulo ani několik eliminací. To však napravil v dalším kole, kde se již umístil ex equo na třetím místě. V neděli ráno pak děti zajely excelentně celý turnaj. Do šesté hry si dokonce udržovaly vedení. Nakonec jim vítězství uniklo pouze o dva body. Bohužel ve finálovém turnaji se na našem týmu již projevila únava, a ač bojoval až do konce, bylo z toho nakonec celkově čtvrté místo. První místo získal belgický tým, který koučoval Fabien Pigeolet (mj. nový šéftrenér lucemburské reprezentace).

Jak potvrdila A. Mašková, které vedla český tým, velkým úspěchem bylo, že naši jezdci dokázali udržet krok s ostatními. Hlavním cílem účasti však bylo získávání zkušeností s většími závody a pokračování v navázané spolupráci zejména se zástupci francouzských pony-games, díky které se může rozvíjet tato hravá disciplína u nás.

Text: Alžběta Mašková




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE