reklama 11C

S Olgou Plachou o průběhu konference ČJF 2017

ikonka

Ve čtvrtek 30. listopadu se ve Sportovním centru Nymburk uskutečnila celostátní konference České jezdecké federace. Zúčastnilo se jí cca 70 delegátů se všech oblastí. Jaký byl její průběh, na to jsme se dotázali prezidentky ČJF – Ing. Olgy Plaché…
01.12.2017 13:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Ing. Olga Plachá. Foto archiv
 
„Konference České jezdecké federace začínala v 10.00 hodin a v té době bylo přítomno 69 z celkových 79 delegátů. Vedením konference byl pověřen JUDr. Petr Toman,“ říká Ing. Olga Plachá.  
 
„Po schválení programu jednání konference a volby komisí se pokračovalo zprávou prezidentky ČJF o činnosti výkonného výboru od poslední konference, dále zprávou viceprezidenta pro ekonomiku o hospodaření ČJF, následovala zpráva předsedy disciplinární komise a zpráva kontrolní a revizní komise. Ing. Gabriela Valeriánová přednesla koncepci rozvoje a poté se diskutovalo k předneseným zprávám,“ pokračuje prezidentka České jezdecké federace. 
 
„Mj. jsme odpovídali na dotaz k přečerpání rozpočtu na projekt Jezdeckého informačního systému (JIS). Otázka byla směřována na to, zda jsme na navýšení rozpočtu měli finance, což jsme měli. – Rozpočet byl přečerpán, při posledním zasedání Rady ČJF však bylo schváleno jeho navýšení. Jednalo se každopádně o procesní chybu, kvůli níž byl dán podnět na Kontrolní a revizní komisi, aby tuto procesní stránku prozkoumala,“ uvedla k tomuto bodu Ing. Plachá. 
 
Při diskuzi bylo otevřeno také téma zlepšení informovanosti členské základny o dění v ČJF prostřednictvím podrobnějších a srozumitelnějších zápisů ze zasedání Výkonného výboru či Rady ČJF. ČJF pracuje na tom, aby se zlepšil systém přípravy. Připravuje se nový jednací řád a do budoucna by tak měly být zápisy zveřejněny do 5 dnů od zasedání. 
 
„Ing. Gabriela Valeriánová odpovídala také na dotaz ke zprávě o koncepci rozvoje týkající se náboru nových členů ČJF a podpory malých pořadatelů. Z dalších témat dotazů v diskuzi, které na konferenci v Nymburce zazněly, lze zmínit např. systém projektové podpory na rok 2018, resp. některé dílčí úpravy v něm. – Na tomto materiálu se doposud pracuje,“ konstatuje Ing. Olga Plachá. 
 
„Chtěla bych touto cestou všem delegátům poděkovat za věcné dotazy k jednotlivým zprávám a hladký průběh celé konference,“ dodala prezidentka ČJF. Po dvouhodinovém jednání byla konference ČJF ukončena.
 

Zápis z průběhu a usnesení budou v brzké době publikovány na stránkách www.cjf.cz.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE