reklama 11C

ČJF zveřejnila zápis z posledního jednání Rady

ikonka

Na webu České jezdecké federace byl zveřejněn zápis z jednání Rady, které se uskutečnilo 14. listopadu. Diskutovalo se na téma vzdělávání i finance. Schváleno bylo mimo jiné navýšení rozpočtu na Jezdecký informační systém.
27.11.2017 14:10  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

NÍŽE UVEDENÝ PŘÍSPĚVEK BYL REDAKCÍ AKTUALIZOVÁN (27. 11. v 18.00 hod.) NA ZÁKLADĚ UPŘESŇUJÍCÍCH INFORMACÍ OD PREZIDENTKY ČJF – ING. OLGY PLACHÉ.

 
Rada je zasedáním předsedů oblastí ČJF. Její poslední jednání proběhlo 14. listopadu. Prostor dostaly prakticky všechny složky fungování ČJF. Do působnosti Rady ČJF náleží projednaní zprávy o činnosti výkonného výboru, disciplinární komise a kontrolní a revizní komise za období od posledního jednání rady, bude-li vyžádána či předložena. Na vyžádání členy Rady byly předloženy příslušné zprávy o činnosti výkonného výboru, KRK a DIK ČJF.
 
Na téma vzdělávání se probírala například plošná podpora hobby závodů, na jejíž smysl však nepanuje jednotný názor. Naopak došlo ke shodě na podpoře malých pořadatelů. Předsedy zajímalo také spuštění vzdělávacího systému Galops. Kdy a jak dojde k jeho zavedení.
 
Velkým tematickým blokem byly finance. Ladislav Dub, viceprezident ČJF pro ekonomiku, přednesl rozsáhlou zprávu o hospodaření, na jejímž základě byla např. diskutována nízká naplněnost výdajové stránky rozpočtu (necelých 54 %), což bylo zdůvodněno nedostatečnou evidencí smluv, neúčtováním o dohadných položkách jako o předschválené podpoře sportovních akcí, anebo doposavad nepředanými doklady od pořadatelů.  
 
Proběhla rovněž diskuze na téma přečerpání nákladů na realizaci JIS. Vycházíme-li z dostupných materiálu z webu ČJF, tak původně byl rozpočet schválen v prosinci 2015 ve výši do 2,5 milionů. O pět měsíců později byla schválena měsíční odměna projektovém manažerovi ve výši 15.000 Kč. V září 2016 byl rozpočet navýšen o 230 tisíc. Při tomto jednání byl nakonec rozpočet opět navýšen o téměř 1,6 milionu. Martin Blažek – člen IT komise a koordinátor projektu JIS přijal za tento vývoj osobní odpovědnost a nabídl rezignaci, tu ovšem Rada nepřijala. Proti nejnovějšímu navýšení ovšem hlasovali tři předsedové, jeden se zdržel, osm bylo pro. 
 
Prostor dostali také předseda disciplinární komise JUDr. Petr Toman a předseda kontrolní a revizní komise Marek Holub. V kapitole týkající se disciplinárních řízení ozřejmil Dr. Toman v diskuzi Radě, že disciplinární orgán ČJF je oprávněn vyžádat si v případě potřeby odborný posudek k dané problematice.
 
 

Celý zápis si můžete přečíst ZDE




Štítky: ČJFRada
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE