reklama 11A

S Miloslavem Příhodou o úspěších na CCI2* Hovdala

Ve dnech 18. – 21. srpna se konaly mezinárodní závody CCI2* a CIC1* Hovdala, kde závodil velmi úspěšně Miloslav Příhoda, když dokončil první a druhý, a také Petr Veselovský. Přinášíme nyní dojmy a hodnocení od českého vítěze…
22.08.2016 10:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 „Samozřejmě, že jsemvýkonů obou svých koní naprosto nadšený. Oba odvedli skvělou práci ve všech třech fázích soutěže a navíc dostali pochvalu od místních veterinářů za kondici. To mě opravdu hodně potěšilo,“ popsal Miloslav Příhoda.

„Co se týče Ferreoluse, je to velmi talentovaný kůň, který potvrzuje kvalitu, ať startuje kdekoliv. Již tímto startem ukázal, že na mistrovství světa mladých koní ve francouzském Le Lion určitě patří,“ popsal jezdec. „Kůň zajel velmi slušnou drezuru a bez zaváhání parkur i kros, i když musím přiznat, že hlavně výška a kopcovitý terén ho ze začátku lehce překvapili. Ovšem je to pořád šestiletý kůň a čím těžší podmínky při soutěži zdolá, tím víc ho to závodně posune,“ doplnil. Miloslav PříhodaFerreolusem dokončil soutěž CIC1* s pouhými 42,1 body na kontě, které obdrželi pouzedrezuře. Nakonec to těsně stačilo na výborné druhé místonecelé třicítky koní.

„Když se vrátím ke Captain Hero, zde byl cíl jasný. Dokončil CCI2* v kvalifikačních limitech, aby mohl startovat v CCI3* a pokusil se splnit kvalifikaci na mistrovství Evropy 2017, které se bude konat v polské Strzegomi. To, že soutěž pro nás dopadla tak dobře a slavili jsme vítězství, je jen extra bonus navíc! Konkurence samozřejmě nebyla až tak obsáhlá (hodně jezdců šlo uzavřenou soutěž coby národní šampionát), ale to nic nemění na dosaženém výsledku. Captain je hodně slušný kůň v drezuře, kdy dosahuje konstantních výsledků se zlepšující se tendencí. V krosech je prostě „stroj“, a jinak tomu nebylo ani tady. Kros je prostě jeho disciplína, i když tentokrát se mi tak dobře nejelo. Jak jsem zmiňoval před startem, trať byla hodně točivá a druhá polovina navíc neustále do kopce. Již v první části jsem ztratil půl minuty, a to hlavně kvůli točení, což jsem v druhé části nedokázal stáhnout. Bohužel celou naši kariéru se potýkáme s nevyrovnanými parkury. Naštěstí tento víkend vše klaplo na jedničku. Captain prostě chtěl vyhrát,“ řekl Miloslav Příhoda. Ten nakonec zvítězil s 66 trestnými body na kontě, když získal 52,8 bodů v drezuře, 9,2 v krosu a 4 trestné body na parkuru. I přes časovou penalizaci v krosu to byla stejně nejrychlejší dvojice.

Spokojený odjíždí ze závodů i Petr Veselovský, který se s koněm Veles účastnil podobně jako Miloslav Příhoda náročné soutěže CCI2*. Veles kvůli připouštěcí sezoně tento rok zatím nestartoval, což se mohlo projevit v náročném kopcovitém terénu. Cíl, za kterým však na závody jezdec jel, byl splněn. Chtěli dokončit v kvalifikačních limitech, což se jim nakonec podařilo, a mají tak splněné kvalifikační podmínky pro start ve třech hvězdách. Tato česká dvojice dokončila drezuru za 64,5 trestných bodů, k tomu přidala trestné body z krosu pouze za překročený čas (21) a poté dvě chyby na parkuru.

„Pokud bych měl hodnotit celé závody, nenapadá mě jiné slovo než perfektní. Stavitel krosu J. Nicholson odvedl skvělou práci a organizační sbor byl velmi milý a vstřícný,“ doplnil Miloslav Příhoda. 

 Na výsledky se dostanete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE