reklama 11C

Říjnové olomoucké závody Grand Prix Jana Kutěje

ikonka

Během října se v Olomouci uskuteční tradiční závody Grand Prix Jana Kutěje. Tentokrát se jedná o 12. – 14. října a závodit se bude až do stupně ST**. O závody je jako obvykle veliký zájem, o čemž mluví bohatě obsazené soutěže všech úrovní…
08.10.2018 16:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

V letošním roce se pojede Grand Prix Jana Kutěje jako cena Czech Equestrian Teamu. Jedná se o dvoukolovou skokovou zkoušku na parkuru stupně ST**. Každý jezdec může v soutěži startovat maximálně se dvěma koňmi, do druhého kola se kvalifikuje 50 nejlepších koní. První kolo bude připraveno v sobotu, druhé pak v neděli.

V neděli bude na jezdce čekat taktéž soutěž 140 centimetrů vysoká. Ta se pojede s finále na parkuru 145 centimetrů vysokém. Finále bude otevřeno pro deset nejlepších dvojic.

V této nejtěžší kategorii se můžeme těšit na výkony Zdeňka Žíly, Marka Kluse, Marka Hentšela, Filipa Doležala, Veroniky Jelínkové, Rudolfa Doležala, Kateřiny Málkové, Sergeje Motyguina, Lucie Strnadlové či Vladimíra Tretery.

Grand Prix Jana Kutěje se však pojede také na nižších úrovních. Během soboty a neděle budou připraveny ještě dvě dvoukolové soutěže, a to na parkurech stupně L** a S**. Hodnocení u těchto soutěží zůstává stejné, a tak se v neděli po druhém kole dostane deset nejlepších jezdců do finále.

Závodní dění otevře však již páteční den, kdy se jezdci představí celkem ve třech skokových soutěžích. Budou to parkury na stupni obtížnosti ZL, L** a S**.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE