reklama 11C

Putování Persií při pólo turnaji v Průhonicích

Poprvé v historii České republiky zorganizoval GILL POLO klub za velké podpory Botanického ústavu AV divácky velmi úspěšné Pólo v parku. Akce nazvaná Putování Persií měla za cíl představit návštěvníkům historii koňského póla...
24.09.2014 22:17  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
...a to nejen ve světě, ale i v České republice. Kultura Persie je blízká i známým tvářím a akci navštívil i usměvavý Ali Amiri.
 
Pólo v parku aneb putování Persií. Foto Lenka Lojová
 
 
Hrálo se na Podalpinské louce v již zmiňovaném Průhonickém parku, přičemž vše proběhlo se souhlasem Krajského úřadu Středočeského kraje. Historii póla v Čechách organizátoři mohli návštěvníkům přiblížit díky laskavému svolení k použití fotek a materiálů Národního hřebčína Kladruby nad Labem, Státní zámek Slatiňany.
 
S nápadem uspořádat Pólo v parku v České republice přišel zakladatel novodobého póla pan Naveed Gill po vzoru podobných akcí z Anglie, Dánska apod. Pólo vzniklo před více než 2000 lety v daleké Persii a na programu krásného slunečného odpoledne byly Perské tance v podání taneční skupiny Zephyr, aktivity pro děti – házení podkovou, stezka s otázkami a slamom s pólo malletami, které se používají na trénink ze země. Spojení staroperského sportu s novodobou kulturou póla skvěle zajišťovala restaurace El Asador, která byla hlavním partnerem této akce. Diváci si mohli při sledování utkání dát skvělé grilované maso opečené na autentickém argentiském grilu, kterému se říká Asado.
 
V rámci této akce se uskutečnil exhibiční turnaj dvojic El Asador Cup a soutěžilo se o pohár a medaile. Bílý tým reprezentovali již zkušení hráči Birgitte Emborg a Michal Kaizar, za Červený tým nastoupila Helle Ruggard a Šárka Gill a nejmladší tým utkání Modrý tým reprezentovala Jarka Pavel a Eliáš Gill. V prvním utkání si vedl skvěle tým modrých proti týmu bílých a zvítězil 6:5, v druhém utkání prohrál tým červených proti týmu bílých 5:9 a v posledním utkání tým modrých opět vyhrál nad týmem červených 7:5, a stal se tak vítězem celého turnaje. Fanoušky naštěstí od povzbuzování neodradila ani lehká bouřka, a tak atmosféra byla velmi příjemná. Rozhodčím všech zápasů, v tradičním perském obleku, byl sám zakladatel GILL POLO klubu Naveed Gill.
 
GILL POLO klub děkuje Botanickému ústavu AV za skvělou příležitost uspořádat tuto akci v nádherném Průhonickém parku.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE