reklama 11B

První ze dvou polských závodů se Tomanové vydařily

Česká reprezentantka trénující v Německu Barbora Tomanová se vydala se svými dvěma klisnami Sorceress a Zerafine na dvoje závody do Polska. Jako první se účastnila svého prvního seniorského CSIO v Sopotech ve dnech 5. – 8. června...
10.06.2014 09:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Radost měla Barbora Tomanová z obou klisen, ale velmi mile ji potěšila zvlášť Zerafine. Foto archiv jezdkyně

Barbora Tomanová soutěžila se sedmiletou Zerafine v rámci CSIYH* pro mladé koně. Poprvé se účastnily takto těžkých závodů a v kvalitní konkurenci se jim velmi dařilo. Hned první den dokončily parkur 130 cm bez zaváhání a pomalejší čas je zařadil na 23. příčku. O den později překonaly opět základní kolo bez shození, v druhé fázi pak obdržely za jednu chybu 4 trestné body. V sobotu nastoupily do finále, které bylo pro sedmileté koně 135 cm vysoké. Finále bylo pro oba ročníky, tedy šestileté a sedmileté, vypsáno samostatně. Jediná česká dvojice se probojovala do rozeskakování, v němž Barbora Tomanová se Zerafine jednou chybovaly a celkově se umístili na šesté příčce.
 
 „Byl to opravdu velmi náročný parkur, což dokazuje, že základní parkur dokončilo pouze 8 koni bez chyby ze 40 startujících. Byl to její teprve druhy parkur na takové obtížnosti a opět ukázala veliký příslib do budoucna. Obě skákaly moc dobře, ale hlavně se Zerfinky mám velkou radost. Těší mě, jak se s tím poprala, když vezmu v úvahu, že nemá absolutně žádné zkušenosti z takových závodů a začala závodit až jako pětiletá. Udělala opravdu velký pokrok v tak krátkém čase,“ zhodnotila Barbora Tomanová. 
 
S klisnou Sorceress se představila česká reprezentantka v soutěžích od 135 cm včetně jedné z kvalifikace do nedělní Grand Prix. I přes dobré výsledky, včetně pátečního jedenáctého místa po bezchybném výkonu, se nakonec v nedělním vrcholu nepředstavila. „Nebyla unavená, ale  sobotu šla moc dobře a nechtěla jsem ji hned další den brát do 160 cm. Navíc jedeme hned další týden na CSI3* do Poznaně, kde bych s ní právě chtěla chodit velkou túru a možná i tu Grand Prix. Opět bude na 160 cm, stejně jako tady v Sopotech,“ popsala Barbora Tomanová. 
 
Na závodech se nakonec představila pouze Barbora Tomanová, neboť druhá jezdkyně za Českou republiku, Emma Augier de Moussac, se na poslední chvíli odhlásila a rozhodla se pro start na jiných závodech. Kompletní výsledky naleznete ZDE



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE