reklama 11A

Stewardi FEI udělovali na CDIO Aachen napomenutí

Jak uvedl server Eurodressage.com, holandská soutěžící do 25 let Lotje Schoots byla na CDIO Aachen napomenuta, že trénuje svého koně příliš dlouho v poloze „low-deep-round“ nebo-li „nízký- hluboký – kulatý“...
10.07.2012 22:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Holandský jezdecký časopis De Hoefslag zvěřejnil zprávu, že Schoots byla oficiálně napomenuta na opracovišti
 
Schoots se svým holandským teplokrevníkem Torricelli startovala v soutěžích pro jezdce do 25 let, ve kterých se dvakrát umístila na třetím místě. Společně s týmem Holandska pak skončila na druhém místě v Poháru národů do 25 let. 
 
Přímo na závodišti několik lidí upozornilo funkcionáře závodů, že Schoots svému koni čímsi potírala jazyk. Ihned po ukončení úlohy byl koni odebrán vzorek krve. Výsledky testů budou známé od dvou do tří týdnů.   
 
Jako reakci na článek v časopise Schoots popřela, že by byla napomínána. Prohlásila, že stewardi pouze upozornili, aby si hlídala, aby v pozici „low-deep-round“ byla jen po povolenou dobu. Jezdkyně prohlásila, že s koněm vždy pracuje maximálně po dobu povolenou a dále s ním pracuje ve vyšším rámci. Prohlásila také, že krevní testy nebyly reakcí na upozornění diváků, ale běžným dopinkovým testem tří nejlépe umístěných koní. Uvedla, že jediné, co napadá, že koni několik minut před startem dala pár kostek cukru.
 
FEI stewardi na opracovišti byli Jacques van Daele a Rolf Peter Fuss. Fuss potvrdil serveru Eurodressage, že jezdkyně byla napomenuta, „aby již déle nejezdila tímto způsobem“. Dodal také, že Schoots opracovávala téměř hodinu, ale ne neustále v této pozici. V okamžiku, kdy začala dělat něco proti pravidlům, komisaři se rozhodli zastavit. Jednalo se však o ústní napomenutí. „Žlutou kartu“ nedostala. Později stewardi zahlédli, jak se stalo něco s uzdou a hubou koně, ale bylo to na vzdálenost 60 metrů. Jeden z přihlížejících diváků komisaře upozornil, že koni byl do huby injekční stříkačkou vstříknutý nějaký roztok. Z toho důvodu byla nařízena kontrola a krevní testy.
 
Připravila Veronika Kratochvílová



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE