reklama 11C

První jezdci kvalifikovaní do finále SP v Paříži

ikonka

Jezdci na čele bodování parkurového Světového poháru Západoevropské ligy FEI již mají jistou kvalifikaci do finále, které se odehraje v dubnu v Paříži. Silné zastoupení při jednom z vrcholů sezony budou mít Němci. Podrobnosti najdete v článku.
25.01.2018 10:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Daniel Deusser vyhrál úvodní kvalifikaci v Oslu. Foto: FEI / Mette Sattrup
 
Celkem osmnáct míst je rezervováno ve finále Světového poháru v parkurovém skákání pro jezdce bodující do Západoevropské ligy FEI. Tři kola před koncem kvalifikací je jasné, že postup již mají zajištěný někteří sportovci, kteří jsou po desátém kole na špičce žebříčku. 
 
Finále se společně s drezurním Světovým pohárem koná 10. – 15. ledna v pařížské hale Accor Hotels Arena. Domácí hvězda Kevin Staut, který je ve vedení průběžného bodování, se domácím divákům představí zcela jistě. 
 
Čelit bude muset konkurentům, kteří jsou na žebříčku nejsilnější světové ligy hned za ním. Druhý je Švéd Henrik von Eckermann, jež také do Paříže pojede a jistou účast mají také německá esa Daniel Deusser a Christian Ahlmann. Chybět nebude také zlatý medailista z OH v Londýně a dvojnásobný vítěz finále SP z let 2015 a 2016 Steve Guerdat (SUI). 
 
Obhajovat první místo dorazí Američan Maclain Ward, který vyhrál finále SP loni a má tak automatickou kvalifikaci. I bez ní by však díky pozici na žebříčku Severoamerické ligy FEI (východní subligy) měl kvalifikaci zajištěnou. 
 
Definitivní sestavy jezdců ze všech lig však budeme znát až po ukončení kvalifikací. V případě USA je to koncem března, západoevropská kvalifikace končí v Göteborgu poslední víkend v únoru.
 
Zdroj: web FEI a WOSJ 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE