reklama 11A

Premiéra Longines Jumping Nations Cup of Slovakia

ikonka

Historicky první pětihvězdové jezdecké závody na Slovensku přivítá v termínu 26. – 29. dubna areál x-bionic sphere v Šamoríně. Unikátní komplex byl vybraný jako dějiště Longines FEI Jumping Nations Cup…
13.03.2018 19:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Tým Longines Jumping Nations Cup of Slovakia 2018 pracuje na tom, aby nepřinesl jen víkendové špičkové sportovní závody, ale také nepřekonatelný zážitek pro 600 zúčastněných koní a jezdců. Celý mítink bude mít pod palce ředitel Denis Monticolo, který mimo jiné organizuje i Longines Athina Onassis Horse Show ve francouzském St. Tropez. „Poslední dva roky se areál x-bionic sphere v Šamoríně stal jedním z nejvyhledávanějších areálů pro jezdecké sporty. Sezona 2018 bude dalším významným mezníkem, a to nejen pro areál, ale pro celé Slovensko. Tímto mezníkem bude právě první ročník Longines Jumping Nations Cup of Slovakia.“ říká Denis Monticolo.

Longines Jumping Nations Cup je největší a nejstarší týmovou parkurovou sérií, která se skládá ze třinácti kvalifikačních kol na třech kontinentech. Longines Jumping Nations Cup of Slovakia 2018 bude 29. dubna čtvrtým mítinkem série. Závodů se zúčastní špičkoví jezdci z osmi států – mezi nimi jezdci ze Slovenska, Itálie, Švýcarska, Německa, Švédska, Irska, Španělska a Belgie, kteří budou bojovat o důležité kvalifikační body do Longines Jumping Nations Cup Final ve španělské Barceloně (4. – 7. října 2018). Finální seznam jezdců bude zveřejněný měsíc před začátkem závodů.

Mimo hlavní soutěže CSIO5*, bude Longines Jumping Nations Cup of Slovakia hostit několik soutěží v rámci CSI2* a také CSIYH1*. Celý mítink se uskuteční na přibližně 380 000 metrech čtverečných šamorínského areálu.

Důkazem, že v x-bionic sphere soutěží světová elita je i předchozí závodnní účast olympijského vítěze ze Sydney v roce 2000 Holanďan Jeroen Dubbeldam, který po Summer Tour 2017 neskrýval nadšení: „Tento areál je neuvěřitelný a jsem rád, že jsem ho viděl na vlastní oči a mohl tu soutěžit. Pro koně jsou v x-bionic sphere vytvořené opravdu neuvěřitelné podmínky.“

Na kurzy parkurů bude dohlížet světoznámý stavitel Uliano Vezzani, který stavil parkur například při FEI World Cup Final 2013 v Göteborgu a mítinky v rámci Global Champions Tour.

Zdroj: TZ - x-bionic sphere




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE