reklama 11A

Předvýběr hřebců ČT v souhrnné reportáži EquiTV

V pátek 13. a v sobotu 14. listopadu proběhl v Herouticích druhý předvýběr dvouletých hřebců a zápis starších hřebců do knihy plemeníků českého teplokrevníka. My vám přinášíme souhrnnou videoreportáž EquiTV z hodnocení starších i mladých hřebců.
20.11.2015 12:30  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEOREPORTÁŽ MŮŽETE SLEDOVAT ZDE

Sedm starších hřebců usilovalo o zápis do plemenné knihy hřebců, přičemž zápisu dosáhli tři uchazeči. Nejmladší šestiletý holandský teplokrevník Empire byl jedním z nich. Jeho otcem je Quidam de Revel a matka je po holštýnském hřebci Corrado I.
 
Dále komise vybrala trakénského hřebce Symonta, který je narozený v roce 2005. Jeho otcem je Monteverdi a matka je po hřebci Kostolany.
 
Třetím a nejstarším zapsaným hřebcem je devatenáctiletý holštýn Sir Bento, jehož znají fanoušci parkurového skákání. Má totiž sportovní výkonnost na úrovni T**. Otcem tohoto hřebce je Sir Shostakovich a otcem matky je Ronald.
 
Do předvýběru dvouletých hřebců bylo přihlášeno celkem jednadvacet koní, z nichž posouzením komise v čele s Romanem Klosem prošlo úspěšně sedm.
 
Dva nejlépe hodnocení hřebci získali prémii komise. Byl jím rezervní vítěz Cantesini, jehož otcem je Cascadello I. Ten je v majetku slovenské firmy Sport a Media.
 
Absolutním vítězem a držitelem druhé prémie se stal Hecair po otci Heartbreak ZH, jeho chovatelem i majitelem je Zemský hřebčinec v Písku.
 
Podrobnosti k předvybraným hřebcům nám osobně sdělil předseda hodnotitelské komise Roman Klos společně s dalším členem komise - Ing. Markem Halo ze Slovenska.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE