reklama 11D

Předváděcí dny plemeníků v Mněticích

Equinní reprodukční centrum Mnětice u Pardubic zve každoročně zájemce o plemenné hřebce na předváděcí dny. Vybraní hřebci se široké veřejnosti předvedou nejen v zootechnickém postoji, ale také ve skoku ve volnosti…
21.02.2012 00:07  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Plemenný hřebec Carpalo se takto prezentoval v Mněticích v roce 2009. Foto Kateřina Návojová
 
Předváděcí dny plemenných hřebců se tradičně uskuteční v areálu inseminační stanice hřebců v Mněticích. Diváci se mohou těšit letos celkem na dva předváděcí dny, kdy ten první se uskuteční tuto sobotu 25. 2. 2012 od 12.00 hod. Zájemci o zhlédnutí zde působících hřebců mohou využít ještě březnový termín, který se uskuteční v sobotu 11. 3. 2012. V katalogu plemenných hřebců 2012 najdeme celkem 12 zástupců různých plemen. Vedle holštýnů, koní CS a dalších se příchozí mohou těšit i na plemena pony či chladnokrevná plemena.
Někteří hřebci působí již na stanici delší dobu, jako např. Mineral, Carpalo, Quirado. V letošním roce do katalogu přibylo několik mladých koní narozených v roce 2008, jsou to např. Dylano, Crux, dále pak koně narozené 2009, např. Diamante, Casman a další. Kompletní seznam hřebců včetně jejich původů a charakteristiky naleznete na webových stránkách www.muller-equine.cz.
 
Připravila Kateřina Návojová



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE