reklama 11B

Pražští lvi zahájili v Dauhá poslední soutěž GCL

ikonka

Ve čtvrtek 8. 11. v Dauhá odstartovalo poslední kolo Global Champions 2018, v němž mají jezdci možnost sbírat body do žebříčků týmů i jednotlivců před PlayOffs v Praze. Za tým Prague Lions nastoupili Švéd Peder Fredricson a Belgičan Niels Bruynseels.
08.11.2018 19:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
S jedničkou vstoupili do 16. kola Global Champions League v Dauhá členové Prague Lions. Peder Fredricson v sedle hřebce Hanssona WL chyboval dvakrát, jeho kolega z týmu Niels Bruynseels s devítiletým belgickým valachem Delux van T&L dovezl pět trestných bodů za chybu a drobné překročení stanoveného času. Výsledek stačil na 14. místo průběžného pořadí mezi 19 celky. 
 
Ve vedení jsou London Knights, kteří potvrzují formu, jež je po celou sezonu provází. Brit Ben Maher s ryzákem Explosion W ani Belgičan Nicola Philippaerts s Chilly Will neinkasovali žádný trestný bod. Právě Londýnští rytíři jsou také v čele bodování celé série. Ve čtvrteční úvodní části soutěže předvedli precizní jízdy také Rome Gladiators zastoupení Italem Lorenzem de Lucou a Laurou Kraut z USA. Dva celky mají na kontě jeden trestný bod za čas. Jsou jimi domácí Doha Fursan Quatar a Miami Celtics. Následují pak za nimi další tři družstva se ztrátou jedné chyby. Druhé kolo ligové soutěže, které je na programu v sobotu od 12.30 hodin, tak slibuje napínavou podívanou.
 
Celkem šestnáct týmů z žebříčku Global Champions League postoupí do závěrečné soutěže – takzvaného Super Cupu. Ten se bude konat ve dnech 13. až 16. prosince v pražské O2 areně během galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Pražští lvi, jež drží na konci sezony 10. místo, mají účast jistou.
 
Několik týmů na chvostu tabulky však má šanci výrazným úspěchem v Dauhá na poslední chvíli proniknout do finálové šestnáctky. Konečná sestava finalistů bude známá v sobotu 10. listopadu po skončení posledního kola série GCL. Stejně tak se v sobotní Grand Prix, která je dalším vrcholem mítinku, rozhodne o posledním účastníkovi Super Grand Prix. Tu hostí také Praha a je určená pro všechny vítěze jednotlivých Velkých cen sezony 2018.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Stále jsou volná místa na všechny čtyři dny, a to od 490 Kč. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na webu www.pragueplayoffs.com. Zájemci, kteří si chtějí tuto událost užít z unikátního místa u privátního stolu včetně gastronomických služeb v luxusních prostorách Klubového patra, mají možnost si zakoupit na vybrané dny VIP stůl pro 2 nebo 4 osoby, a to již od 12.990 Kč (bez DPH). Podrobnosti jsou na stránce www.pragueplayoffs.com/vip.
 
Více o sérii Global Champons najdete na webu www.gcglobalchampions.com, kde jsou mj. kompletní výsledkové listiny, ale také videa a v době konání soutěží i živý televizní přenos. 
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE