reklama 11C

Po frenštátské Velké ceně na čele ČSP opět Žíla

Letošní ročník Českého skokového poháru je velice vyrovnaný a pořadí v průběžném bodování se výrazně mění po každém kole. Po Velké ceně Frenštátu pod Radhoštěm, která se konala v Olomouci dne 10. září, se do čela vrátil Zdeněk Žíla…
15.09.2017 14:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Zatímco před frenštátskou Velkou cenou figuroval Zdeněk Žíla s 39 body na páté, tedy první nepostupové, příčce, vítězství ve Velké ceně Frenštátu pod Radhoštěm mu přineslo 15 bodů, díky kterým se dostal do čela. Celkem má tak 54 bodů, z toho třikrát si připisoval plný bodový zisk v podobě 15 bodů za vítězství.

I přes absenci při tomto kole si elitní čtveřici udržel Jiří Skřivan, který je s 53 body aktuálně druhý. Pouhý bod však na něj ztrácí třetí nejúspěšnější jezdec letošního ročníku, Jan Štětina. I ten se při Velké ceně Frenštátu nepředstavil.

O pouhé dva body méně pak má čtvrtá Barbora Tomanová, které pomohl desetibodový zisk z posledního závodů. Na páté místo se dotáhl Marek Klus. Tomu velmi pomohl bodový příděl z Velké ceny Frenštátu, když si zapsal 12 bodů. Klus byl v poslední době pravidelným účastníkem velkého fiále. Na čtvrté místo zatím ztrácí tři body

Naopak mimo finálovou čtyřku je stále dvojnásobný vítěz Českého skokového poháru z posledních dvou let, Rudolf Doležal. Letos se mu tolik nedaří a i přes častou účast v seriálu je zatím až osmý a na kontě má 34 bodů. Aktuálně v postupové čtveřici nefiguruje ani Jan Chýle, kterému před Velkou cenou Frenštátu patřilo třetí místo a nyní je šestý.

Poslední šanci získat body mají jezdci při Velké ceně Hořovic, která se koná v sobotu 23. září.

Kompletní žebříček naleznete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE