reklama 11A

Pětiletý Sir Boss ve finále KMK 2013 nezklamal

Zatímco na horním kolbišti se uskutečnily dvě skokové soutěže ve dvou kategoriích, do drezurního obdélníku se v neděli vydali pouze pětiletí. Z desetičlenného pole si s úlohou hravě poradil Sir Boss společně s Evou Jančaříkovou...
09.09.2013 13:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
...a dojeli si pro vítězství a titul šampiona.  Hřebec, který byl dobře ohodnocen i při mistrovství světa mladých koní ve Verdenu, získal oba dva dny nejen nejvyšší hodnocení, ale jako jediný dosáhl na více jak 80 %. Jeho finální skóre činilo 84,65 %. 
 
Eva Jančaříková a Sir Boss. Foto Josef Malinovský
 
Díky vydařené nedělí jízdě se o příčku výše na konečné druhé místo dostala dvojice Tereza Hábová a Dylano-R. Za jízdu ohodnocenou 75,4 % předstihli Petru Miki Civišovou s Bordeaux 3 o jednu setinu. To jim se ziskem 76,4 % stačilo na druhý nejlepší výsledek soutěže. Přestože Bordeaux 3 a Petra Miki Civišová měli po prvním dni znatelný náskok, až pátá nejlepší jízda druhého kola je nakonec stála jednu příčku a těsně skončili třetí
 

Eva Jančaříková je z finále KMK nadšená

 
Veleúspěšnou jezdkyní v drezurním finále KMK byla Eva Jančaříková, která vybojovala se svými koňmi prvenství v kategoriích pěti i šestiletých koní. Nechybělo přitom mnoho a mohla triumfovat i v soutěži pro čtyřleté koně.
 
„Jsem velmi spokojena, Sir Boss je vynikající kůň s vynikajícími chody. Na druhou stranu musím prozradit, že dnes již byl trochu unavený, jelikož toho na něj bylo přece jen hodně. Ale i tak jsem z něj nadšená. Jelo se mi na něm výborně, jen ve cvalu jsem jej musela o něco více tlačit, ale jinak byl velice pozorný,“ uvedla Eva Jančaříková.
 
Které z vašich dvou vítězství při finále KMK bylo náročnější?
Určitě s Belissimusem. Sir Boss je totiž momentálně ve své kategorii mnohem jistější, než Belissimus v šestiletých, kde nemá letos tolik stabilní výsledky.
 
Jak hodnotíte organizaci celých závodů?
Pořadatelé si zaslouží velkou pochvalu. Povrch byl výborný, spousta věcí se oproti loňsku zlepšila, vyšli nám také vstříc, co se týče pevných boxů či opracování na obdélníku apod. Pak jsou tu další naprosto samozřejmě záležitosti, které ideálně fungovaly, jako např. sociální zázemí nebo stravování. Určitě budu moc ráda, když zde bude finále KMK i příští rok.
 
U řady mladých koní se po úspěšném absolvování KMK dostává ke slovu možnost prodeje. Je takové riziko i v případě vašich svěřenců?
Určitě ne. Se Sirem Bossem určitě budeme chtít obhájit svoji pozici příští rok při KMK, Belissimus bude pokračovat na úrovních St. Georges a v IM a rozhodně nepočítáme s prodejem ani Beu Dreama ani Rappera Joe. Rapper je doslova náš miláček!



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE