reklama 11C

Patrik Kittel potvrdil na CDI-W v Brně svou třídu

Do Brna na Světový pohár v drezuře zavítal letos špičkový švédský jezdec Patrik Kittel, který je dlouhodobě v TOP15 žebříčku. V Grand Prix Kür potvrdil svou třídu. Dařilo se i českým jezdcům. Podívejte se na to ve videoreportáži EquiTV.
23.06.2017 11:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

REPORTÁŽ Z BRNA SLEDUJTE V TOMTO ODKAZU

 

Jezdecký areál v Brně Panské líše je tradičním hostitelem jediných mezinárodních závodů v drezuře konaných na našem území, které jsou navíc zařazeny do bodování série Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace. Termín mítinku letos připadl na 16. až 18. června. Nedělní program nabídl dopoledne vyvrcholení túry pro jezdce na pony a pro děti na velkých koních. Volnou úlohu pro pony zajela nejlépe rakouská dvojice Lilly Messner a Helios B, která tak nenašla v kategorii nejmenších účastníků přemožitele. Nejlépe z českých zástupců si vedla Julie Sekaninová, která v sedle Dona Johnsona dokončila se známkou 67,333 procenta na desáté příčce. Velkou radost přinesla českým fanouškům finálová úloha túry pro děti závodící na velkých koních. V ní dokázala zvítězit Eliška Skřivanová v sedle koně Velvet. 

Nejvyšší možnou obtížnost měla poslední úloha Velké túry, kterou byla Grand Prix Freestyle – tedy volná sestava na hudbu. Ta slibuje vždy skvělý divácký zážitek, který byl letos umocněn výborným jezdeckým obsazením. V silné konkurenci se neztratil jediný český reprezentant Fabrizio Sigismondi s hřebcem Trevisem Jospo. Předvedl výkon oceněný známkou 66,875 procenta, což stačilo na sedmé místo. Těsně pod hranicí 70 procent dokončil svou volnou jízdu pravidelný účastník brněnského mítinku Maďar Robert Ács, který sedlal Rasputina. Jejich výkon stačil na neoblíbenou bramborovou pozici. Estonská dvojice Grete Püvi a Axel obdržela hodnocení ve výši 70,200 procenta a ve Světovém poháru si připsala body za třetí příčku.

Jen o dvě desetiny vyšší skóre zaznamenala maďarská jezdkyně Nikolett Szalai s hannoverským valachem jménem Willy The Hit. To jí stačilo na pomyslné stříbro. Celých osm procent dělilo od nejbližších soupeřů konečného vítěze Patrika Kittela. Švédský reprezentant, který se ve světovém žebříčku pohybuje dlouhodobě v nejlepší patnáctce, byl hvězdou závodů. S klisnou Well Done De La Roche prokázal svou třídu a v letošním ročníku brněnského Světového poháru suverénně zvítězil. 

Těsné rozdíly přinesly výsledky ve finále Malé túry, ve kterém čekala účastníky volná úloha Intermediate-1. Třetí místo vybojovala s hodnocením 71,125 procenta Litevka Sandra Sysojeva, která sedlala valacha Fursta. Vynikající druhou příčku získala česká zástupkyně Hana Vášáryová. Umístění je o to cennější, že jej dosáhla s jedním ze svých méně zkušených svěřenců, s klisnou Filipou. Za svůj výkon dostala 71,575 procenta. Pouze o tři desetiny výší známku obdržela konečná vítězka Viktória Nébel z Maďarska, jež se v soutěži představila s oldenburským valachem Quite Right. 

Letošní mítink uzavřelo finále pro juniory, které čekal také takzvaný kür neboli volná jízda. Velmi pěkně se v ní prezentovala Češka Alexandra Hanáčková na Well Done. Se známkou bezmála 70,5 procenta dojela čtvrtá. Ukrajinská dvojice Julia Kryvoruchko a Crumel dokončila o jednu desetinu lépe a bylo z toho třetí místo. Druhou příčku vybojovala ruská jezdkyně Elizaveta Lyban s koněm Erantos.

Obrovskou radost však měli všichni příznivci české drezury z výkonu Evy Vavříkové. Její sestava s Belle Ennie byla oceněna známkou 73,475 procenta, což stačilo na vítězství. 
Nezkrácené video záznamy všech nedělních soutěží najdete na našich internetových stránkách s adresou www.equitv.cz.




Štítky: CDIBrnodrezura
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE