reklama 11C

Páteční program na Suché se vydařil Grünthálové

Hned dvě ze čtyř soutěží vyhrála juniorka Nicola Grünthálová během pátku 6. června v areálu Suchá při ČSP. Pro nejlepší příčku si dojela nejen v nejvyšší soutěži dne, parkuru stupně S** (130 cm), ale předvedla i nejstylovější jízdu mezi juniory.
06.06.2014 20:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Hned dvě ze čtyř soutěží vyhrála juniorka Nicola Grünthálová během pátku 6. června. Foto Kateřina Návojová
 
Nejvyšší a zároveň nejpočetnější soutěž druhého závodního dne měla na startu více jak 100 dvojic. Ty závodily na parkuru 130 cm s následným rozeskakováním a nejrychleji si s ním poradila Nicola Grünthálová s Leandrem S. Právě s tímto koněm byla úspěšná v kolínské Velké ceně a neměla by chybět ani na startu nedělní Velké ceny Litomyšle. „Jsem z dnešního výkonu nadšená, vůbec jsem v to nedoufala. Sice jsem zkracovala, ale příliš jsem neriskovala. Proto jsem nečekala, že bych mohla první příčku udržet,“ prozradila jezdkyně.  Stejně tak druhá umístěná si svého koně připravovala do Velké ceny. Byla momentálně vedoucí jezdkyně žebříčku Českého skokového poháru Denisa Bittnerová. Na toto dobré umístění dosáhla s klisnou Vanessa 5. 
 
Nicola Grünthálová vyhrála i následující soutěž v rámci Czech Junior Cupu. Tento díl se netradičně v pátek hodnotil na styl a jezdci bojovali celkem ve dvou odděleních na parkuru 115/120 cm. Nicola Grünthálová navázala na úspěšnou vlnu z předcházejícího kola Českého skokového poháru na Ptýrově při Velké ceně Kolína, kde v neděli v juniorském finále zvítězila. V jednom z oddělení byla nejlepší s Venezií 1, a to se stylovou známkou 8,3 bodů.  V tom druhém zvítězila se stylovou známkou 8,8 bodů od dvojice rozhodčích Jan Kubrický a Jan Tvarůžek Nina Kaločová a Ebony. 
 
Stejně jako první den, i pátek uzavírala závodní den kvalifikační soutěž Equiservis Amateur Tour na stupni parkuru Z (100 cm). Tam se představil neobvykle vysoký počet startujících, kterých nakonec bylo přes čtyřicet. Nejrychleji si s následným rozeskakováním poradila Daniela Potyszová s Dorotheou a zaslouženě zvítězila. 
 
Čtvrtou páteční soutěží, která se uskutečnila od osmi ráno, byla soutěž v rámci malé túry, parkuru L* (115 cm) hodnocený na čas. Tu vyhrála Kateřina Hanušová společně s Caretinou. A právě malá túra bude mít v sobotu své finále. Společně s ní se uskuteční další kolo Czech Junior Cupu a Equiservis Amateur Tour. Zároveň se bude skákat až do stupně obtížnosti ST** (140 cm), což je pro jezdce pomyslná generálka na Velkou cenu. 
 
Pro další aktuální informace si nalistujte webové stránky www.ceskyskokovypohar.cz. V sobotu, stejně jako v pátek, odstartuje první soutěž již v 8.00 hodin. 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE