reklama 11A

Páté místo v Poháru národů na CSIO Bratislava

Máme za sebou hlavní soutěž pátečního dne a jeden vrcholů celého CSIO-W. V Bratislavě se konala dvoukolová soutěž Pohár národů, v kterém se představilo 13 družstev. Češi se dostali nejen do druhého kola, ale byli také na dekorování…
20.07.2012 18:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Česká republika skončila na pátém místě. Foto Kateřina Návojová

FOTOGALERIE ZDE

 

V prvním kole se českému družstvu dařilo a nikdo nedokončil s více jak jednou chybou. Jako první startoval Jiří Skřivan. S klisnou Kallisto chyboval pouze na prvním oxeru v trojskoku, který následoval po kolmém skoku. Zuzana Zelinková chybovala v sedle koně Luka´s Ninja na distanci na pět cvalových skoků kolmý skokoxer. Byl to jeden z nejvíce shazovaných skoků prvního kola. Chyboval zde i poslední český jezdce Aleš Opatrný sedlající klisnu Connycor. Jediný bezchybný výsledek zajistil České republice Jiří Luža. Společně s koněm se představil ve výborné formě, pohlídal si obě dvě problémová místa předchozích jezdců, a v cíli se radoval z bezchybné jízdy.
 
Celkem 8 trestných bodů znamenalo postup do druhého kola. Tam bohužel přišlo chyb již více, avšak nejen u našich jezdců. Chybovali i ostatní. Tentokrát nejvíce padal skok až v závěru, oxer č.10. Ten stál v distanci s vodním příkopem (skok č. 11) a závěrečným kolmým skokem. Bohužel na něm chyboval Jiří Skřivan i Zuzana Zelinková. Jiří Luža nezopakoval bezchybné kolo a chyboval dvakrát. V dvojsklu přišel pod první kolmý skok příliš blízko a kůň již nedokázal doskočit oxer. Dvojskok byl pouze na jeden cvalový skok
 
Díky závěrečnému jezdci Aleši Opatrnému jsme si však výrazně polepšili. Dokončil bez trestných bodů a velmi pěknou jízdu zajistil jezdcům konečnou pátou pozici. Z vítězství se radovalo družstvo Německa. Ti dokončili celkově se čtyřmi trestnými body a po skončení soutěže sdělili své dojmy při tiskové konferenci. 
 
„Poprosili mě, abych teď 14 dní vedl družstvo. Máme nyní hodně práce s blížící se olympiádou. Je to pro mě skvělá příležitost, která se neodmítá. Navíc zde startuje i můj syn, kterému se dnes podařilo dokončit s dvojitou nulou. Jsme na druhých závodech po sobě. Minulý týden jsme byli na CSIO v Budapešti, odkud jsme jeli rovnou sem. Je to pro mě poprvé, co jsem vedoucí družstva. O to víc jsem rád, jak se našemu družstvu daří. Zvítězili jsme v Budapešti a nyní zde také. Máme mnoho dobrých jezdců a koní, o to je jednodušší být tak dobří,“ sdělil vedoucí družstva Peter Wernke. Pro jeho syna Jana to byly první dva Poháry národů a v obou případech se stal velmi platným členem družstva. Dalšími jezdci týmu byli Andreas Brenner, Hendrik Griese a Torsten Wittenberg. Jezdci se shodli na tom, že mají dobrý tým, v kterém panuje přátelská nálada. „Každé vítězství je pro nás velmi důležité. V Německu je mnoho dobrých jezdců, tyto dvě vítězství nás staví do opět lepší pozice.“ Nyní se koncentrují na nedělní vrchol závodů, Velkou cenu Bratislavy. Poté je již čeká po 14 dnech cesta domů a práce s jejich zbývajícími koňmi.
 
Zítra proběhne finále Small Tour. Poté bude také další kvalifikace Middle a Big Tour. Den bude zakončen soutěží bariérové skákání. 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE