reklama 11D

Osmý transport divokých koní zahájen

ikonka

Již poosmé odstartoval v úterý 19. června ve 13 hodin a 45 minut z kbelského letiště vojenský letoun CASA se čtyřmi klisnami koně Převalského na palubě. Koně čeká téměř šest tisíc kilometrů dlouhá cesta do Západního Mongolska…
19.06.2018 18:32  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Zoo Praha dopravila ve spolupráci s Armádou České republiky do Západního Mongolska již dvacet sedm koní.

Tým odborníků Zoo Praha začal s přípravou v Dolním Dobřejově v dnešních ranních hodinách, jako první byla naložena klisna švýcarského původu jménem Yanja. Po ní následovaly dvě klisny pocházející z Finska – Helmi a Hanna a jako poslední byla do transportní bedny naložena klisna Spes, která se narodila v Německu. Konvoj se poté přesunul na letiště Praha-Kbely, kde byly klisny po nezbytných formalitách naloženy do armádního letounu CASA. Ve 13 hodin a 45 minut CASA se vzácným nákladem na palubě odstartovala.

Na kbelském letišti koně na dalekou cestu vyprovodili také konzul Mongolského velvyslanectví pan Odonkhuu Terbish, velitel 24. základny dopravního letectva Prahy-Kbely plk. GŠt Ing. David Klement a náměstkyně primátorky Hl. m. Prahy (zřizovatele Zoo Praha) pro oblast finanční politiky prof. Ing. Eva Kislingerová.

Zdroj: tisková zpráva ZOO Praha




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE