reklama 11A

Ondřej Zvára se do druhého kola GP Dauhá nepodívá

Finále Longines Global Champions Tour v Dauhá vrcholí v sobotu 14. listopadu dvoukolovou Grand Prix Dauhá. V extrémně těžkém a napínavém prvním kole zajelo čistě jen 5 jezdců. Ondřej Zvára inkasoval 14 bodů, chybovaly však mnohé světové hvězdy.
14.11.2015 16:23  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

V prvním kole Grand Prix bojovali jezdci kromě kurzu parkuru také se stanoveným časem, mnoho jich bylo za jeho překročení penalizováno.
 
Až do čtrnácté startující dvojice trvalo, než se dočkali diváci čistého výkonu, a předvedla jej Meredith Michaels Beerbaum s Fibonacci 17. Hned následující dvojice Bassem Hassan Mohammed a California to zopakovala. O mnoho později se k nim přidal krajan druhého jmenovaného Šejk Ali Bin Khalid Al Thani. Těsně v čase a bez shození dojel Rolf-Goran Bengtsson s Casallem. Nejrychleší a čistá v prvním kole byla Luciana Diniz s Fit For Fun. 
 
Jednou chyboval Scott Brash na Hello Sanctos, a učinil tak zejména boj o titul šampiona celého okruhu napínavějším, do osmnáctky postupujících do druhého kola totiž proklouzl jako osmnáctý
 
Parkur dělal problémy světovým TOP jezdcůům. Člen vítězného týmu z finále Poháru národů v Barceloně Gregory Wathelet (BEL) vzdal. Za tři chyby šel například Ben Maher s Divou (GBR).  
 
Bariéry padaly při sebelehčím dotyku, což byl i případ Scotta Brashe.
 
Ondřej Zvára s Cento Lanem inkasoval 14 trestných bodů, patřil také k mnoha jezdcům, kteří se do předepsaného času nevešli. Do druhého kola, kterým Grand Prix návazně pokračuje se tak nepodívá. 
 
Šanci na celkový titul šampiona série LGCT mají první tři jezdci průběžného žebříčku. Zatímco lídr Scott Brash jde do druhého kola zatížený 4 body, Bengtsson a Diniz překonali první parkur bez trestných bodů. 
 
Druhé kolo GP Dauhá sledujte živě ZDE



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE