reklama 11B

Olomoucký junior cup při ČSP pro Uleščenka

Olomoucké finále Českého skokového poháru pokračovalo v pátek 25. září, kdy bylo na programu poslední dílčí finále Czech Junior Cupu, druhá kvalifikace Amateur Tour a soutěž ST**. Mezi juniory se po rozeskakování radoval z vítězství Daniel Uleščenko…
25.09.2015 19:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto Lukáš Najman

rámci posledního finále Czech Junior Cupu 120/130 cm se na parkuru Eduarda Petroviče podařilo čtyřem účastníkům proniknout do rozeskakování. Jak tomu u zahraničních stavitelů často bývá, svou roli hrál i čas. Ten tentokrátrozeskakování vyřadil tři dvojice.  

Výbornou jízdu předvedlarozeskakování Sofie Najmanová a Taz Times, kteří zajeli suverénně nejrychleji. Bohužel si na konto připsali jedno shození, které je připravilo o vítězství. Elitní trio jim však neuniklo a jezdkyně si došla pro třetí příčku. Zároveň se s koněm Zazou umístila pátá. O více jak čtyři vteřiny pomalejší čas ale hlavně čisté konto sirozeskakování odnesl Daniel Uleščenkotradičně rychlou klisnou Santa Silvia a zaslouženě si došel pro první pozici. Druhá příčka připadla Denise VegrichtovéViolett, která zvolila o něco pomalejší tempo, ale i napodruhé dokončila bez shození. Čtvrtározeskakování nastoupila Anna Heldová a Quickness, dvojice však pro pád nedokončila.

Czech Junior Cup tak stojí již před prahem finále a jsou dopočítány tabulky s konečným pořadím. V každé věkové kategorii nastoupí 20 nejlépe bodujících jezdců a v obou případech se o finále muselo bojovat, zvlášť ve starší kategorii jezdců 16-18 let. Konečné bodování naleznete TADY.

Na amatérské jezdce čekala druhá kvalifikace do sobotního finále. Závodilo se v otevřené soutěži ZL a nikdo nestačil na Ladislavu Henzlovou s koněm Le Prince a jezdkyně si tak připsala plný počet 20 bodů z páteční kvalifikace.

Nejvyšší soutěží pátečního dne byl parkur ST**, tentokrát netradičně již v pátek generální zkouška na Velkou cenu. Ta se uskuteční již v sobotu, neboť v neděli proběhne celoroční finále. V pátek se v nejlepší formě představil stejně jako v Hořovicích Jaroslav Jindra a Qentino Donth-M. Po druhé za sebou tak tato dvojice zvítězila v nejvyšší soutěži den před Velkou cenou. Tentokrát porazili druhého Ladislava Vachutku s Crack N o více jak vteřinu. Třetí nejlepší výkon předvedl Jiří Malý a Carigo Z.

Během soboty se uskuteční celkem čtyři soutěže, největší pozornost samozřejmě bude poutat letos poslední Velká cena, která začne v 13:00 a definitivně se rozhodne o finálové čtveřici. Předcházet jí bude olomoucké finále Amateur Tour, kde jezdci naposled budou sbírat body do nedělního závěrečného finále.

 

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE. Startovní a výsledkové listiny naleznete také v článku, viz odkaz níže. 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }