reklama 11D

Olomouc chce pořádat juniorské mistrovství Evropy

Letošní ročník závodů J&T Banka CSI3*W v Olomouci je minulostí. Nutno říci, že divácká návštěva, atmosféra i obrovský zájem ze strany jezdců mluví za vše. Zástupci ESC v závěru navíc prozradili svůj záměr kandidovat na pořadatelství juniorského ME!
27.06.2017 10:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
V Equine Sport Centru v Olomouci proběhl ve dnech 22. až 25. června další úspěšný ročník závodů J&T Banka CSI3*W. Po skončení nedělní Grand Prix se konal tiskový briefing, během něhož vyslovila prezidentka závodů a majitelka areálu Barbora Valštýnová přání ucházet se o pořádání evropského parkurového šampionátu mladších věkových kategorií jezdců.
 
Pro fanoušky jezdectví by to byla skvělá příležitost. Olomoucký areál by závody takové důležitosti jistě mohl hostit. Mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců se společně s dětskou kategorií konají každý rok. Místo a termín konání schvaluje Mezinárodní jezdecká federace FEI, která podle zveřejněných zpráv přidělila organizaci ME 2018 do francouzského Fontainebleau. O rok později by se měl šampionát konat v Zuidwolde v Nizozemí, o čemž rozhodlo Byro FEI na jaře letošního roku.
 
Necháme se tedy překvapit, zda dojde k oficiálnímu podání žádosti, a zda si po delší době budeme moci užít šampionát FEI konaný na území České republiky. Poslední ME v České republice proběhlo v Mostě v roce 2013 a jednalo se o otevřené ME seniorů ve vytrvalosti. Tři roky před tím závodili mladí jezdci o tituly ve všestrannosti v Pardubicích, kde se šampionát konal celkem dvakrát. Poprvé v roce 2006, stejně jako ME-YJ ve vytrvalosti v Zábřehu. Jediné mistrovství světa bylo voltižní a konalo se v Brně 2008. ME-JY ve skákání hostila v tomtéž roce Praha. 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE