reklama 11D

Ohlédnutí za vozatajským kolem ZJP v Tlumačově

ikonka

Zemský hřebčinec v Tlumačově hostil ve dnech 3. – 4. března premiérově Zimní jezdecký pohár ČJF. Sobota patřila skokanům a v neděli se jely vozatajské soutěže. Právě z nich jsme pro váš připravili souhrnnou reportáž, kterou můžete zhlédnout níže.
09.03.2018 09:23  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

REPORTÁŽ Z TLUMAČOVA ZE SOUTĚŽÍ SPŘEŽENÍ SLEDUJTE TADY

V neděli 4. března se v hale Zemského hřebčince v Tlumačově konalo již páté vozatajské kolo Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace. Mráz, který o víkendu v Čechách i na Moravě panoval, jezdce od účasti neodradil a diváci mohli sledovat ve třech soutěžích rovné tři desítky kočárů. 

V soutěži jednospřeží se sešla velmi silná konkurence. Bezchybně zahájil Michal Žák startující za pořadatelský oddíl. V druhém kole však chyboval, a nakonec se musel spokojit s pátou příčkou. Čtvrté místo obsadil Milan Domes. Také on absolvoval první jízdu bez zaváhání, v druhé části ovšem dovezl penalizaci za dvě shození. Dva čisté výkony předvedla Klára Juráňová. Součet dosažených časů stačil na pomyslný bronz. Jedním z letošních favoritů kategorie singlů je Dominik Brumovský. V Tlumačově skončil s jednou chybou na druhém místě s konečným skóre 154,91 bodu. Jen velmi těsně, o necelé tři desetiny trestného bodu, jej překonala jeho největší soupeřka v sérii ročníku 2018 Michaela Lesáková. Pro nejvyšší bodový příděl si dojela zejména díky precizním bezchybným výkonům. Michaela Lesáková a Dominik Brumovský mají nyní shodně 38 bodů. Třetí je s 29 body Milan Domes. 

A právě zmiňovaný Milan Domes nastupuje pravidelně do všech tří vozatajských kategorií. Nejinak tomu bylo v Tlumačově, takže diváci tohoto jezdce měli možnost vidět i v soutěži dvojspřeží, ve které si dojel pro pátou příčku. Čtvrté místo obsadil Petr Myslík. Úvodní rozjížďka se mu příliš nevydařila, zaznamenal dvě shození. Napodruhé chyboval pouze jednou. Vedoucí jezdec bodování kategorie dvojspřeží Petr Vlašic si nenechal ujít ani pátý závod seriálu, a jako obvykle absolvoval soutěž s dvěma páry. S koňmi Arien a Ferda předvedl dvě čistá kola. To první však bylo ve srovnání se soupeři pomalejší, a tak součet obou jízd stačil na třetí řádek výsledkové listiny. Z Němčic na Kolínsku dorazil do Tlumačova také další pravidelný účastník pohárového klání Josef Hrouda. Přestože třikrát chyboval, tak díky vysokému tempu dojel druhý. Vítězem kategorie párů se stal Petr Vlašic s Lordem a Bubinem. Přes jedno zaváhání v první jízdě byl jeho konečný výsledek 167,44 trestného bodu bezkonkurenčně nejlepší. Petr Vlašic vede suverénně se 40 body. Čtyři body na něj před finálovými závody ztrácí Josef Hrouda. Průběžně třetí je i v této seriálové kategorii Milan Domes.

Pětice soutěžících se představila v soutěži čtyřspřeží. Pořadí uzavřel Jiří Nesvačil senior, jemuž sportovní štěstí nepřálo. Jeho první jízdu totiž poznamenala závada na výstroji. Po penalizaci za sesednutí přísedících nakonec nasbíral 35 trestných bodů. V druhém kole chyboval jen jednou, ale ztrátu na soupeře už neměl šanci stáhnout. Čtvrtou příčku obsadil Milan Domes. Ve svých rozjížďkách si počínal precizně a ani jednou nechyboval, volil však pomalejší tempo. S třetí příčkou v královské kategorii čtyřspřeží se musel spokojit lídr žebříčku Petr Vlašic. V každém z kol zaváhal sice jen jednou, tentokrát to ovšem v silné konkurenci na vyšší pozici nestačilo. Stejný scénář měly i jízdy Josefa Hroudy, v každé jízdě si dovezl po jedné chybě. Byl však rychlejší než Petr Vlašic, a tak bral pomyslné stříbro. S velkým náskokem bezmála dvaceti trestných bodů zvítězil Jaroslav Juráň. Nejen, že shodil pouze jediný míček, ale v obou rozjížďkách projel trasu ve vysokém tempu. V čele bodování čtyřspřeží se nadále drží s 39 body Petr Vlašic, kterého pronásleduje s dvoubodovou ztrátou Josef Hrouda. Do třetice třetí je Milan Domes s 32 body. Finále při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem tak slibuje napínavou podívanou. Jak se na závěrečný mítink těší dvojnásobný lídr vozatajských žebříčků Petr Vlašic, na to jsme se ho osobně zeptali v Tlumačově krátce po slavnostním dekorování. 

Na nezkrácený video záznam všech uvedených soutěží se můžete podívat na našich stránkách s www.equitv.cz.
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE