reklama 11D

Ohlédnutí za drezurami na MS v Lion d´Angers

Jak jsme vás již informovali, čeští jezdci zajeli ve dnech 20. – 21. října drezurní úlohy na mistrovství světa mladých koní v Lion d´Angers. Nyní se k jejich výsledku vracíme pomocí jejich komentářů a dojmů z hodnocení na tomto světovém podniku...
22.10.2016 08:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

„Po drezurách zavládločeském týmu mírné zklamánínízkého hodnocení českých dvojic. Bohužel drezura je neobjektivní sport a každému rozhodčímu se líbí něco jiného. I zde na mistrovství světa byly vidět rozdíly až 8 % mezi rozhodčími,“ popsal Miloslav Příhoda. „Vcelku úsměvně pak působí pohled na výsledkovou listinu, kde se všechny tři české dvojice seřadily takřka za sebou,“ doplnil. „Nicméně ve finále výsledky nejsou vůbec špatné a první desítka je stálerozmezí jedné chyby.“

Své vystoupení krátce ohodnotili všichni tři jezdci:

Gábina Slavíková byla velmi spokojenaprovedením krokové a klusové pasáže. Díky nim si držela vysoké procentuální skóre. Ve cvalu přišly menší problémykontrolou a soustředěním, které nakonec dvojici lehce snížily celkovou známku.

Robert Pokorný byl také spokojen a chválil si především soustředěnost a uvolněnost své klisny. Ta předvedla uhlazenou a hezkou úlohu bez chyb.

Naopak Miloslav Příhoda dle svých slov nepodal ani s jedním koněm výkon, s nímž by byl opravdu spokojený. Ferreolus podává po celou sezonu stabilní a vyrovnané výkony, v Lion d´Angers však podlehl prostředí velkých závodů a byl až příliš motivovaný a energický, z čehož pramenilo množství menších chyb. Co se týče jeho druhého koně Eagle Eye, ten se po celou svoji kariéru potýká s nervozitou a nesoustředěností na jezdce. Oba tyto faktory se bohužel projevily i tentokrát.

Děkujeme jezdcům za jejich komentáře z drezurní zkoušky a držíme palce do terénní jízdy.

Na startovní a výsledkové listiny se dostanete ZDE. Online přenos je TADY

 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE