reklama 11B

Nutrihyl podporuje bezbolestný pohyb u koní

Aby se motor nezadřel, je potřeba ho mazat olejem. Stejně tak působí kyselina hyaluronová, která zabraňuje tření kloubních ploch a předchází degeneraci kloubních chrupavek. Více informací se dozvíte v PR článku níže...
22.04.2016 10:40  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Speciálně upravená kyselina hyaluronováNutrihyl – je hlavní ingrediencí v kloubní výživě Geloren z produktové řady Aktivní zvíře. Účinnost Nutrihylu ověřili veterinární lékaři v klinické studii.
 
Kloubní chrupavka je pevná, pružná a na povrchu hladká a lesklá tkáň, která chrání povrch kloubů a tlumí nárazy při pohybu. Chrupavka se chová jako porézní materiál, např. jako houba. Při zatížení se stlačí a vyloučí tekutinu do kloubní štěrbiny. Vytlačovaná tekutina lubrikuje kloub a zabraňuje tření kloubních ploch. Po uvolnění tlaku se chrupavka vrací do původního tvaru a tekutina je nasávána zpět. Za optimální hydrataci chrupavky jsou zodpovědné proteoglykany a kyselina hyaluronová. Tyto látky jsou součástí kloubní tekutiny a zajišťují výživu chrupavky.
 

Kyselina hyaluronová udržuje klouby zdravé

 
Chrupavka je živá tkáň s omezenými možnostmi růstu i obnovy a s rostoucím věkem tyto schopnosti postupně ztrácí. Chrupavka přichází o svou původní pevnost a pružnost, ztenčuje se a praská, více se opotřebovává. Rovněž se snižuje koncentrace kyseliny hyaluronové v kloubní tekutině, která pak ztrácí svou viskozitu.
 
Nedostatečná lubrikace kloubu se projevuje ztuhlostí a bolestivostí kloubů. Koně pak trpí různými kloubními onemocněními, např. artrózou, tendinitidou, synovitidou, atd. Při kloubních problémech je vhodné podpořit tvorbu kyseliny hyaluronové v kloubech podáváním kloubní výživy s vysokým obsahem této látky, nebo aplikovat kyselinu hyaluronovou nitrožilně
 
Nutrihyl je kyselina hyaluronová určená pro výživu kloubů savců, jež byla vyvinuta českou biotechnologickou společností Contipro. Nutrihyl je klíčovou surovinou v kvalitních přípravcích pro výživu kloubů, např. Gelorenu horse. 
 

Testování efektivity aktivní látky Nutrihyl

 
Cílem klinického ověřování bylo zjistit účinnost perorálně podávané aktivní látky Nutrihyl na následující zánětlivá a degenerativní onemocněních kloubů a vaziva u koní: akutní, subakutní a chronické osteoartritidy, artrózy, synovitidy, tendovaginitidy a osteochondrózy
 
Hodnocení účinnosti aktivní látky Nutrihyl probíhalo na sedmi veterinárních pracovištích se a zúčastnilo se jej 53 koní. Koním bylo denně po dobu jednoho měsíce podáváno 150 mg Nutrihylu. Hodnocení stavu koně veterinárním lékařem probíhalo celkem třikrátpři zahájení studie, při ukončení studie a po 30 dnech od podání poslední dávky účinné látky.
 

Výsledky klinické studie

 
Účinná látka Nutrihyl  byla testována na široké spektrum indikací a rozdílných ortopedických diagnóz. Po 30 dnech od ukončení studie bylo zaznamenáno zlepšení u 91 % koní. Při hodnocení zdravotního stavu koní bylo zjištěno, že účinná látka tlumila zánětlivé příznaky i v silně iritovaném kloubu a její užívání vedlo k redukci náplně kloubu, výraznému zmírnění kulhání a k ústupu bolestivosti.
 

 
 
 
Z výsledků studie vyplývá, že účinek přetrvává i po ukončení podávání aktivní látky, proto se doporučuje užívat Nutrihyl v kúrách. Celkově veterinární lékaři hodnotili Nutrihyl jako velice efektivní látku pro řešení zánětlivých a jiných patologických změn lehčího rázu. Podle názoru majitelů sportovních koní Nutrihyl ochránil klouby před poškozením během sezóny a pomohl urychlit rekonvalescenci.
 
Text: Ilona Škeříková
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE