reklama 11A

Nová národní úprava v pravidlech všestrannosti

Od 9. září platí nové národní úpravy v pravidlech všestrannosti, které se týkají počtu startů koně na jedněch závodech a také jeho minimálního věku pro daný stupeň soutěže. Stejně tak je v pravidlech zmíněno, které soutěže mohou absolvovat děti…
18.09.2015 06:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C


Ilustrační foto Kateřina Návojová

Každý kůň může na jedněch závodech startovat pouze jednou. Jedinou výjimku mají soutěžeoznačením „K“, tedy soutěže hodnocené na styl. Další úprava se týká výkonnosti dvojice. Pokud dvojice jezdec-kůň dokončila soutěž CNC1*a vyšší, nemají možnost startovatsoutěžích ZK a Z. Naopak soutěží ZK, Z a ZL se mohou účastnit koně již od čtyř let. Soutěž stupně L je pro přístupnápo pátém roce. Jezdcikategorii děti, tedy ve věku 12-14 let, mají povoleno startovatsoutěžích od stupně ZKpo L.

rámci mistrovské soutěže může jezdec bojovat se dvěma koňmi, před zahájením poslední části soutěže všestrannosti však musí určit pouze jednoho, s nímž budemistrovské soutěži hodnocen.

Výše zmíněná pravidla se týkají velkých koní. Soutěže pony řeší zvlášť „Pravidla ČJF pro soutěže pony“, která jsou určena i pro zbylé disciplíny.

Na stránky disciplíny všestrannost se dostanete ZDE.

Zdroj: www.cjf.cz




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE