reklama 11D

Noční VC Ptýrova předcházely tři rámcové seriály

Sobota 19. srpna je na Ptýrově ve znamení Noční Velké ceny eLED.cz Ptýrova 2017, jejíž začátek je naplánován na 21. hodinu. Sportovní program však tento den odstartoval již o 12 hodin dříve. Uskutečnily se mj. soutěže všech tří rámcových seriálů...
19.08.2017 17:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V dílčím finále Amateur Tour nečekaně do rozeskakování postoupily pouze dvě dvojice. Jaroslav Vábek s Dekameronem v něm udělal jednu chybu, a tak Hana Dastychová v sedle Fatimy 15 mohla jet na jistotu. To však neudělala a nasadila svižné tempo. Svého soupeře v cíli předstihla o 9 desetin sekundy. Co je však důležitější, dojela s čistým kontem, a tak zcela zaslouženě zvítězila. Tím si také upevnila vedoucí pozici v průběžném pořadí seriálu amatérských jezdců.
 
Zcela opačný průběh mělo dílčí finále Czech Junior Cupu, kdy se do rozeskakování probojovalo hned 15 soutěžících. Pět z nich pak bezchybný výkon zopakovalo i v závěrečné části soutěže. Čistou a zároveň nejrychlejší jízdu předvedla Valentýna Kuková s Vidarou, jejíž čas byl 34,11 sekundy. Jen o vteřinu za ní zaostávala Anna Helebrantová s koněm Epo Van De Achterhoek Z. O další půl sekundy pomalejší byla Anna Lani Novak s Tavetou-HS, ale stále se řadila mezi velmi rychlé dvojice, které ostatním soupeřům nadělili i více než 3 vteřiny.
 
Kategorie U25 se jela s následným rozeskakování. Do něj pokračovalo 10 účastníků. Sandra Tomaidesová s Princess 4 protnula cílovou čáru v čase 34,11 sekundy a na jejím kontě nepřibyl ani v tomto případě žádný trestný bod. Nejvíce se jí přiblížila se sekundovou ztrátou Žaneta Pokorná se Zulianthou Fortunou. Trojici na stupních vítězů doplnila Andrea Halíková, jež si pro pomyslný bronz dojela s Goodwins 007.
 
Sobotní program na Ptýrově pokračuje od 18.00 hodin večerní částí, jejíž vrcholem bude od 21.00 hodin Velká cena eLED.cz. Vše můžete sledovat ŽIVĚ prostřednictvím internetového vysílání na kanálech ČSP, EquiTV.cz a ČT Sport. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE