reklama 11B

Nick Skelton nominován na světovou sportovní cenu

Olympijský vítěz v parkurovém skákání z Ria de Janeira šedesátiletý britský reprezentant Nick Skelton byl navržen na celosvětovou sportovní cenu Laureus World Sports Awards v kategorii „Comeback roku“. Více informací najdete v článku níže.
13.01.2017 11:21  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Nick Skelton vyhrál v devětapadesáti letech zlato na OH v Riu. Foto: FEI / Anrdt Bronkhorst

Světové sportovní ceny Laureus Worlds Sports Awards se každoročně udělují nejúspěšnějším sportovcům uplynulé sezony v několika kategoriích.
 
V prvním kole se vyhlašuje šestice navržených sportovců z celého světa napříč všemi odvětvími, v druhém kole je pak v tajném hlasování vybrán vítěz. Šestici nominovaných vybírají uznávaní sportovní novináři a komentátoři z 80 zemí, výběr vítěze je na členech akademie Laureus World Sports Academy. 
 
Nás zajímá kategorie Comback of the Year, neboli návrat rokuZa rok 2016 se do užšího výběru dostal také britský jezdec Nick Skelton, který v Riu na olympijských hrách ovládl soutěž jednotlivců v parkurovém skákání. Skelton letos oslaví šedesáté narozeniny.
 
Konkurují mu další hvězdy: Michael Phelps, plavec, který je vůbec nejúspěšnějším olympionikem v historii, a který do své sbírky v Riu přidal pět zlatých a jednu stříbrnou medaili. Odborní novináři vybrali dále španělskou skokanku do výšky Ruth Beitia, Davis Cupového vítěze z Argentiny Juana Martina del Potra, triatlonistku z Mauriciu Fabienne St.Louis, která bojuje s rakovinou, a přesto startovala v Riu a norského lyžaře Aksela Lund Svindala
 
Vítěz bude vyhlášen 14. února v Monaku
 
Zdroj: World of Show Jumping



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE