reklama 11B

NEJ kůň 2016:Divize A Pony a miniaturní koně

Dlouho očekávaná internetová anketa Nejkrásnější kůň ČR právě otevírá již sedmý ročník. Během celého léta budeme vybírat z osmi divizí ty nejkrásnější koně v ČR, kteří se v zářijovém finále utkají o jedinečný titul Nejkrásnější kůň ČR 2016…
04.07.2016 11:03  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

 Jako obvykle hlasování zahajují v divizi A ti nejmenší - Pony a miniaturní koně. Tentokrát stoji proti sobě dva důstojní plemeníci a dvě klisny. Letos se v této divizi představují nejen nejmenší koně z ankety, ale také nejmladší. Kdo získá důvěru veřejnosti a postoupí do velkého finále? Každý hlas může rozhodnout.

Systém ankety je stejný jako v loňském roce. Po mnoha letech problémů s podvodníky, pořadatelé zvolili pro hlasující sice náročnější systém hlasování, ale zato pro soutěžící spravedlivější systém online ankety. Každý hlas je potřeba řádně vyplnit, aby mohl být evidován mj. pod jménem a potvrzenou emailovou adresou. Sčítány jsou pouze originální a potvrzené hlasy.

Vyberte si svého favorita a dejte mu svůj hlas níže pod profily.


 

SHETLAND PONY Yarpha Bunting

Datum narození: 13. 5. 2008
Barva: plavák
Pohlaví: klisna
Otec: Eynhallow Bluemoon
Matka: Yarpha Lucky Lady po otci Mormond Superb
Míry: KVP   104 cm, KVH 94 cm, OH 136 cm, Ohol 13.00 cm


Plavá klisna Yarpha Bunting se narodila 13. 5. 2008 na Orkneyských ostrovech ve Velké Británii u známého chovatele Shetland pony p. Slatera (Yarpha Stud). Do České republiky byla dovezena jako dvouletá.
Bunting je krásná klisna typická představitelka staršího tradičního typu Shetlanda s velmi dobrou kostrou, ušlechtilou hlavou a dobrým pohybem. V jejím rodokmenu převládají tradiční a velice známé a uznávané linie Harviestoun a Wells.
Yarpha Bunting byla zapsána do hlavní plemenné knihy v r. 2011 a podmínky pro zařazení do akceleračního programu splnila v r. 2013 po absolvování zkoušek výkonnosti. Klisna absolvovala výkonnostní zkoušky v zápřeži s výborným hodnocením.
Klisna Yarpha Bunting je kvalitní chovná klisna hřebčína Viklan Kadov majitelky Lucie Kočovské. Zatím odchovala čtyři hříbata. První hříbě se narodilo v r. 2013 klisnička Kadov Berry (hnědka) po Llanshiver Bagins, která byla v letošním roce zapsána do hlavní plemenné knihy. Dále v r. 2014 se narodila klisnička Baloo of Kadov (šedá plavka) po Wells Major General, v roce 2015 se narodil hřebeček Kadov Iris (medový plavák) po Eiger Izzard, vítěz hříbat na Národním Šampionátu SHP 2015. V r. 2016 se narodil hřebeček po otci Philip v.d. Schaapshoeve, krásný šedý plavák.
Yarpha Bunting je nejen kvalitní chovná klisna, ale i velice úspěšná výstavní klisna. Na Národní výstavě Welsh pony a výstavě SHP Plasy 2013 zvítězila ve třídě klisen, získala titul Šampión SHP a nakonec i Vícešampión celé výstavy. V loňském roce zvítězila ve své třídě na Národním Šampionátu Shetland pony, získala titul Šampión Shetland pony i Overal Šampión.

Foto: Aneta Hnyková


 

 

ČESKÝ SPORTOVNÍ PONY Romča HF

Datum narození: 26. 5. 2016
Barva: ryzák
Pohlaví: klisna
Otec: Irs Colfrey
Matka: Ronja po Danken
Chovatel a majitel: Aleš Fiala

Nejmladší účastnice této divize klisna Romča HF je reprezentantkou ČSP (český sportovní pony) z chovu a v majetku Aleše Fialy z Kravař. Klisna je narozená 26. 5. 2016 po hřebci Irs Colfrey z matky Ronja po Danken. Otec klisny se již úspěšně ankety Nejkrásnější kůň zúčastnil a získal v daném roce dokonce nejvíce hlasů mezi zúčastněnými poníky. Klisna má dobré sportovní předpoklady nejen díky svému otci. Irs Colfrey je velmi úspěšný sportovec, který v roce 2015 na MČR v kategorii dvojspřeží pony umístil s valachem Šimonem a vozatajkou Monikou Petzuchovou startující za Hřebčín HF Velké Hoštice na krásném 5. místě. Otec matky Ronji hřebec Danken, se v roce 2014 taktéž na MČR v kategorii dvojspřeží umístil se svým pravým bratrem Damienem a s vozatajem Alešem Fialou startujícím za Hřebčín HF Kravaře na 3. místě. Oba zmiňovaní plemenní hřebci se pravidelně umisťují na předních pozicích při Národních výstavách plemene ČSP a minimálně tyto předpoklady by proto mohla zdědit tato velmi nadějná klisnička.

Foto: Aleš Fiala


 

WELSH PONY Pretoria Caramel

Plemeno: plemene welsh pony of cob type
Datum narození: 2013
Pohlaví: Hřebec
Otec: H-S Lord Thomas
Matka: Pretoria Cascade
Majitel: Majitel: Marwin v.o.s.

Pretoria Caramel je tříletý hřebec, plemene welsh pony of cob type. Jeho otec H-S Lord Thomas je vynikající plemenný hřebec welsh cob, zařazen v AP a matka Pretoria Cascade welsh pony of cob type je nejlepší klisna českého chovu úspěšná na výstavách, též zařazena v APOD. Matka po Gwenllan Ben. Caramel, který byl na letošním Mezinárodním šampionátu velšských plemen v Hradci zvolen jako nejlepší hřebec českého chovu.
Stal se vítězem ve své třídě 3-letých sekce C, více šampionem mladých sekce C a více šampionem celkové sekce C.
Caramel je typický představitel sekce C, s výbornou stavbou těla a prostornými chody ze strany otce. Do budoucna jsou s ním plány v zápřeži.

 


 

MINIHORSE (miniaturní kůň) Sonoita Believes in Invader

Datum narození: 6. 10. 2007
Otec: Another Dimension Invader
Matka:La Vista Mysterious Remark
Chovatel: Barile Naveh Lori, USA
Majitel: Cavalletto Farm, Eva Véghová, K Roháči 69, 25703 Jankov

Tento miniaturní hřebec, zástupce plemene Amerických miniaturních koní je importovaný z USA.
V jeho rodokmenu můžete najít několik špičkových jedinců, Světových šampionů. Doma mu říkají Soník. Patří prakticky k nejmenším plemenným hřebcům v České republice. Při zachování všech proporcí a elegance, je jeho výška pouhých 74 cm. Je doslova malým velkým mužem, rozhodně mu ale sebevědomí nechybí.
V České republice získal ocenění šampion dospělých hřebců a rezervní Grand šampion hřebců. Je otcem několika kvalitních miniaturních potomků v Rakousku, Německu i v ČR, další se očekávají v roce 2017. Soník Vás zaujme nejen svou atraktivní barvou, hrdou povahou ale především to jaký je "prcek". K vidění je, včetně několika jeho potomků ve stáji Cavalletto farm Evy Véghové z Jankova.


 

 

Hlasování probíhá od 4. do 10. 7. na www.nejkuncr.cz

 Nezapomeňte svůj hlas potvrdit v emailu.

Hlasy bez potvrzení se nezapočítávají!




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE