reklama 11D

Národní hřebčín Kladruby na cestě do UNESCO

Národní hřebčín Kladruby nad Labem započal cestu k zápisu do seznamu památek UNESCO. Prvním krokem bylo jednání, které by mělo vyvrcholit podání žádostí o zapsaní do seznamu. O prvních krocích informoval Pardubický kraj...
01.02.2015 21:14  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto archiv NH Kladruby

Zástupci hřebčína v Kladrubech nad Labem, náměstek ředitele Radek Václavík a starostka Lenka Gotthardová přišli za náměstkem hejtmana Pardubického kraje Romana Línkem. Společněnimi byla přítomna i tajemnice Evropské asociace státních hřebčínů Alexandra Lotz.

Než se Kladruby dostanoupodání žádosti, bude to trvat jedendva roky. Musí totiž vzniknout pracovní skupina, která připraví potřebné podklady. Otázku, proč by právě koně, památky a krajina Národního hřebčína měly být na seznamu zapsány, může porovnávacími studiemi připravit Alexandra Lotz. Roman Línek je rád, že právě evropská expertka jako Alexandra Lotz do České republiky, respektive Kladrub, jezdí.

Hřebčín výhodu také ve své poloze, je nedaleko od krajské metropole, ale také nedaleko od Prahy. Díky tomu je na rozdíl od jiných hřebčínů velmi dobře dosažitelný,“ zmínila pro Pardubický kraj další výhodu Alexandra Lotz. Pozitivně dopadlo i jednání náměstka Roman Línkanáměstkem zemědělství Jiřím Jirsou.

Náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek jednal tento týden o hřebčínu takénáměstkem ministra zemědělství Jiřím Jirsou. „Vzhledemtomu, že hřebčín je velmi důležitou památkou Pardubického kraje, máme velký zájem na tom, aby byl po rekonstrukcievropských fondů už v letošním roce alespoň částečně otevřen pro veřejnost. I po dokončení tohoto projektu bude ovšem potřeba završit práce na zbývajících objektech a je dobře, že s tím Ministerstvo zemědělství počítá,“ dodal Roman Línek.

Zdroj: http://www.pardubickykraj.cz/aktuality




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }