reklama 11C

NEJ kůň ČR 2014: Chladnokrevná nabídka

Čtyři hřebci chladnokrevných plemen, nominovaní chovatelskými organizacemi do divize C, jsou skutečně „každý jiný“. Po týdenním představení veřejnosti přesto o postupu do finále nerozhodne jejich věk nebo dosavadní kariéra...
16.06.2014 09:50  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A
Vyhraje ten s největším počtem hlasů na kontě, ten podle mínění většiny - nejkrásnější.
 

Vítěz I. ročníku ankety Nejkrásnější kůň ČR (2010), českomoravský belgik 2881 Agar. Foto Barbora Vlková
 
Desetiletý věkový rozdíl mezi nejmladším a nejstarším z nich opět nebude pro hlasující nijak rozhodující. Daleko podstatnějším faktorem by při výběru odborníků bylo to, co koně zatím dokázali: Českomoravský belgik vizitku prověřeného plemeníka s potomstvemzařazeným v chovu. Potomci slezského norika jsou sice na světě, ale výkonnostní zkoušky na teprve čekají. Norik a irský cob jsou sami před prvním významným obdobím života, které rozhodne o příštím osudu obou. Budou působit v chovu nebo…?
 
Uvedené skutečnosti jsou určitě podstatné, ale příděl hlasů stejně zásadně a jako vždy ovlivní exteriér  - přesněji to, jak je portrétem prezentován. V této chvíli je dobré si opět připomenout, že portrét poskytuje pořadatelům hlasování majitel nominovaného koně. Ani samotné obrázky koní ale anketu nevyhrávají. Velmi důležitá bude organizovaná podpora těch, které čtyři hřebci v anketě zastupují.
 
Autor: Jiří Křepelka



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE