reklama 11D

Mladí koně míří do finále KMK ve všestrannosti

Konec sezony se pomalu blíží a na účastníky seriálu Kritérium mladých koní čekají finálové závody ve všech organizovaných disciplínách. Mladí koně, kteří jsou připravovaní do všestrannosti, se sjedou o víkendu 29. – 30. srpna v Humpolci.
25.08.2015 14:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Všechny tři věkové kategorie jsou v seriálu KMK hodnoceny na styl. Nejmladší koně, narozené v roce 2011 čeká soutěž stupně Z. Do finále se probojovalo celkem devět koní, žádný z nich nemohl loni ještě startovat, takže výsledky se příliš odhadovat nedají. V Borové při KMK se soutěž pro čtyřleté vůbec nekonala. Jedno z kol v Těšánkách vyhrál Simon 14 v sedle s Gabrielou Adamcovou, druhá byla tehdy klisna Romantika K, kterou sedlá Petr Krejsa. Třetí kolo začátkem července v Kolesách přineslo výhru Double Clear SL s jezdkyní Adélou Svobodovu a druhé nejvyšší ohodnocení dostala dvojice Miroslav Trunda a Shutterflyke. Při poslední kvalifikaci v Pardubicích si tito dva koně umístění prohodili.
 
Mezi pětiletými koňmi, kteří se kvalifikovali do finále KMK, je kompletní elitní čtveřice z loňského finále tehdy čtyřletých. V roce 2014 vyhrál v Borové svůj ročník Ronaldo 4 s Petrem Vančurou. Letos se zdá být v lepší formě Karantinus, kterého jezdí Miloslav Příhoda, a který vyhrál poslední dvě kvalifikace. Ronaldo 4 dokončil v Pradubicích druhý právě za Karantinem a v Kolesách třetí. Dalším, kdo by mohl útočit na titul je Casper, který byl loni třetí a letos druhé místo z Koles a třetí z Pardubic. V Těšánkách zase vyhrála Millada v sedle s Gabrielou Adamcovou. Tato věková skupina pojede soutěž stupně L.
 
Také v kategorii šestiletých se opakuje mnoho jmen z loňského ročníku. Na start závodu CNC1* na styl se postaví třeba loňský vítěz Expresso EV, loni jej sedlal Miloslav Příhoda, letos jeho sestra Veronika. Expresso vyhrál pardubickou kvalifikaci. Loni druhá klisna Naomi také nechybí mezi kvalifikovanými. V sedle s Veronikou Strnadovou byla druhá i letos v Těšánkách a Borové. Třetí ve finále 2014 byla dvojice Pavel Studnička a Coudy, letos mají dvě druhá a jedno první místo z kvalifikací. Výborně vycházely kvalifikační závody také dvojici Ivana Konečná All Right, v Těšánkách a Kolesách nenašli přemožitele, a je tedy možné, že letos bude umístění lepší než v loňském roce, kdy byli šestí.
 
Drezurní a terénní zkouška je na programu v sobotu 29. srpna, v neděli vše uzavře parkur.
 
Více najdete v záznamu závodů – viz. odkaz níže



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE