reklama 11C

Mistrovství ČR v paravoltiži 2015 proběhlo v Brně

Jedno z posledních mistrovství České republiky 2015 v jezdeckých disciplínách se uskutečnilo od 3. do 4. října v Brně v areálu VFÚ Brno. Na šampionátu v paravoltiži se představilo 24 závodníků, přičemž o medaile bojovalo 21 cvičenců ze šesti klubů…
04.10.2015 23:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C


FOTO V GALERII ARCHIV POŘADATELE
 
 
Nejvíce zlatých medailí posbíral Jezdecký klub Orion Praha. Jeho zástupci se postavili na nejvyšší stupínek celkem čtyřikrát. V kategorii Mentální handicap ženy (MHŽ) zvítězila Petra Maláková na koni Alonzo s lonžérkou Norou Hořickou. Ze tří kol si odnesla celkovou známku 6,59 bodů a nejvíce se podařilo první kolo volné sestavy. V kategorii Mentální handicap muži (MHM) obdržel nejvyšší hodnocení Josef Kočí na koni Fruhling s lonžérkou Katkou Francovou. V této kategorii byly výsledky velmi těsné a rozestup mezi prvním Josefem Kočím a druhým Štěpánem Švarcem bylo pouze 0,06 bodů. Úspěšnější Josef Kočí nakonec získal 6,88 bodů, a to především díky volným jízdám. V obou kolech totiž předvedl jízdu nad 7 bodů. Štěpán Švarc se na něho dotahoval v druhém kole volné sestavy, kde získal dokonce 7,58 bodů, ztráta z povinné sestavy mu však přinesla stříbro.
 
O třetí zlatou medaili pro TJ Orion Praha se zasloužila Veronika Písaříková v kategorii Tělesný handicap (TH 1) také na koni Fruhling s lonžérkou Katkou Francovou. Zde naopak vítězka jako jediná pokořila sedmibodovou hranci (7,10 bodů) a s náskokem zhruba půl bodu si zasloužila zlato. Nejvyšší hodnocení získala během druhého kola volné sestavy. Své předešlé úspěchy potvrdila Písaříková a Švarc v soutěži dvojic a se ziskem 6,81 bodů nenašli přemožitele. Druzí dokončili zástupci Epony Praha Mikuláštíková a Obst a bronz získaly Šrenková a Michalová z JK Fany Hostěnice.  
 
Velký úspěch zaznamenala Tereza Titěrová z JK Počin Praha, která ještě v loňském roce vyhrála MČR v kategorii MHŽ a z důvodu velkého osobního potenciálu přestoupila v letošním roce do kategorie Zdravotní oslabení (ZO), kde opět nenašla přemožitele a obhájila zlaté prvenství. Za své výkony obdržela 7,56 bodů a zlatou medaili získala ve vůbec nejobsazenější kategorii. Na startu se sešlo šest účastníků. Úspěch měla i její stájová kolegyně Tereza Chmelařová. Ta se radovala z vítězství v kategorii Lehký handicap (LH), kde dosáhla na hodnocení 7,11 bodů
 
Mistrovství České republiky v paravoltiži se vydařilo a dvoudenní náročný víkend potvrdil velmi kvalitní výkony všech cvičenců. Reportáž ze závodů odvysílá Česká televize na programu ČT Sport ve středu 7. října od 13.20 hodin.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE