reklama 11D

Mistrovství ČR chladnokrevných koní 2016 ve Svržně

První říjnový víkend se ve Svržně u Hostouně uskutečnilo mistrovství ČR v kombinovaných soutěžích chladnokrevných koní. Na účastníky soutěží jednospřeží i dvojspřeží čekaly tři disciplíny – ovladatelnost s kládou, vozatajská jízda a těžký tah...
04.10.2016 08:12  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
V sobotu startovalo 26 jednospřeží, přičemž 12 závodníků bylo z Moravy a 14 z Čech. V první soutěži, což byla ovladatelnost s kládou, zvítězil Dušan Turčan s valachem Juráškem. Druhou částí mistrovského závodu byla vozatajská jízda, kde s velkým náskokem zvítězil Michal Bančík s klisnou slezského norika Nailou a ve třetí disciplíně zvítězil opět Dušan Turčan s Juráškem, který je v těžkém tahu již čtyřnásobný mistr České republiky.
 
Po sečtení výsledků proběhlo vyhlášení. Na prvním místě se umístil Jan Janovský s polským hřebcem Inspektorem, druhý byl Dušan Turčan s Juráškem, třetí opět Jan Janovský s valachem Brokem, čtvrtý Vladimír Hajtmar s Galenem a pátý Michal Bančík s Nailou.
 
V neděli soutěžilo 11 dvojspřeží. V ovladatelnosti s kládou zvítězil Vladimír Hajtmar s valachy Galenem a Grafitem. Ve vozatajské jízdě se nejvíce dařilo Davidu Janošovi, který závodil s klisnou Nailou a valachem Brysem Stadleckým. Ti spolu ten den byli zapřaženi vůbec poprvé. V těžkém tahu vyhrál opět Vladimír Hajtmar, jenž jako jediný přetáhl závěrečnou váhu 3100 kg přes celou délku trati.
 
Tím si Vladimír Hajtmar vybojoval i celkové první místo, druhý skončil Dušan Turčan s Juráškem a Saimonem, třetí Jan Janovský s Inspektorem a Brokem, čtvrtý David Janoš s Nailou a Brysem Stadleckým a na pátém dekorovaném místě byl Marián Fizek s valachy Lordem a Buntkem.
 
Díky podpoře genových zdrojů se letos druhým rokem mohl vyhlásit nejúspěšnější kůň sportovní sezony plemene slezský norik a českomoravský belgik. Za slezany to byla klisna Naila a za českomoravské belgiky valach ze Zemského hřebčince Písku Koby.
 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje nezkrácený video záznam z obou soutěžních dnů!
 
Zpravodajskou reportáž České televize najdete pod odkazem v monitoringu níže...
 

PODROBNÁ FOTOGALERIE ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE